UNDER 30 MIN | Enkel

Fikonflarn med ädelost

Fikon och ädelost är som bekant en oslagbar kombo! Ett smarrigt smördegsflarn som snitt till glöggminglet eller julafton gör du enkelt med färdig smördeg, fikonmarmelad och ädelost. Toppa med färska fikon och hasselnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut smördegen, med bakplåtspappret under, på en plåt och nagga degen.
  3. Bred marmeladen över och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Skär fikonen i klyftor och lägg på flarnet. Smula över osten och strö över nötterna. Skär i bitar och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 250 g smördeg
  • 1 dl fikonmarmelad
  • 4 färska fikon
  • 140 g gräddädelost
  • 1/2 dl grovhackade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1074 kJ / 257 kCal