Fikonflarn med ädelost

Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat
0
Fikonflarn med ädelost

Fikon och ädelost är som bekant en oslagbar kombo! Ett smarrigt smördegsflarn som snitt till glöggminglet eller julafton gör du enkelt med färdig smördeg, fikonmarmelad och ädelost. Toppa med färska fikon och hasselnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Fikonflarn med ädelost

Ingredienser

8-10 portioner
250 g  smördeg
1 dl  fikonmarmelad
4   färska fikon
140 g  gräddädelost
1/2 dl  grovhackade hasselnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1074 KJ / 257 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater20 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Prästostsnurror med fikon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselnötsbollar
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade havrebitar med sesam
Betyg 3.3 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smördegspizza med chèvre och färska fikon
Betyg 3.7 av 5.
77 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pintxos
Betyg 2.5 av 5.
182 personer har röstat
Under 30 min att tillaga