Smördegssnittar med ansjovis och karamelliserad lök

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
1
Smördegssnittar med ansjovis och karamelliserad lök

Smördegssnittar som passar bra till mingel eller plockmat vid fest. Snittarna av smördegen toppas med ansjovis och karamelliserad lök och blir som allra godast när de serveras direkt när du lagt ihop dem.

Smördegssnittar med ansjovis och karamelliserad lök

Ingredienser

35 st
3   gula lökar
25 g  smör
salt
svartpeppar
250 g  färsk smördeg
2 dl  crème fraiche (34 %)
1   förp ansjovis (à 100 g)
1   kruka dill

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, smördeg och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, smördeg och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per snitt.




Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Jag tog charlottenlök istället för vanlig gul lök, det var supergott.

Sofie

2022-11-15

Näringsvärde per portion

Energi252 KJ / 60 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Ansjoviskringlor
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cheesecakecrème med morot, dillgranola och ansjovis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varma ägg i glas med purjolök, ansjovis och dill
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gubbröra med kapris
Betyg 2.5 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snittar med festliga toppings
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanapé med smördeg och rökt lax
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga