Smördegssnittar med ansjovis och karamelliserad lök
Smördegssnittar som passar bra till mingel eller plockmat vid fest. Snittarna av smördegen toppas med ansjovis och karamelliserad lök och blir som allra godast när de serveras direkt när du lagt ihop dem.
Ingredienser
35 st
3 gula lökar
25 g smör
salt
svartpeppar
250 g färsk smördeg
2 dl crème fraiche (34 %)
1 förp ansjovis (à 100 g)
1 kruka dill
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, smördeg och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, smördeg och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per snitt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi252 KJ / 60 kCal
Fett5 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4 g
Protein1 g
Kommentar
Jag tog charlottenlök istället för vanlig gul lök, det var supergott.
Sofie
2022-11-15