Toast med fikon, ricotta och pinjenötter

Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Toast med fikon, ricotta och pinjenötter

Festliga snittar! Rostad surdegsbaguette med krämig ricottaost toppas med klyftor av fikon och pinjenötter. Ringla över honung innan servering och bjudningen kan börja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Toast med fikon, ricotta och pinjenötter

Ingredienser

6-8 portioner
1/2 surdegsbaguette (à ca 250 g)
4 fikon
1 förp ricottaost (à 250 g)
1/2 dl rostade pinjenötter
flytande honung
flingsalt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat

Kommentarer

En besvikelse. Ricotta smakar ju verkligen ingenting, och hade i apelsinskal som det fanns tips om på tråden. Trodde fikon var sött och skulle piffa upp smaken men nej.

Maria

2024-12-28

Väldigt gott & nästa gång kommer jag att riva ner lite apelsinskal i ricottan så det blir lite mer sting!

Cecilia

2022-12-20

Mycket gott och enkelt!

Christina

2022-01-03

Testa liknande recept

Renstek med ädelost och glöggfikon
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad paprika med ricottaost
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Fikoncarpaccio med pinjenötter och ostcrisp
Betyg 3.1 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pajskal i långpanna - ricotta & kronärtskocka
Betyg 3.3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 11 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Couscoussallad med frukt och nötter
Betyg 3.2 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rostad baguette med fikon, ädelost och rosmarinhonung
Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad