Toast med fikon, ricotta och pinjenötter

Festliga snittar! Rostad surdegsbaguette med krämig ricottaost toppas med klyftor av fikon och pinjenötter. Ringla över honung innan servering och bjudningen kan börja.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Ingredienser
6-8 portioner
1/2 surdegsbaguette (à ca 250 g)
4 fikon
1 förp ricottaost (à 250 g)
1/2 dl rostade pinjenötter
flytande honung
flingsalt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En besvikelse. Ricotta smakar ju verkligen ingenting, och hade i apelsinskal som det fanns tips om på tråden. Trodde fikon var sött och skulle piffa upp smaken men nej.
Maria
2024-12-28Väldigt gott & nästa gång kommer jag att riva ner lite apelsinskal i ricottan så det blir lite mer sting!
Cecilia
2022-12-20Mycket gott och enkelt!
Christina
2022-01-03