Smördegskringlor med ost och grönkål

Betyg 5 av 5.
23 personer har röstat
10
Smördegskringlor med ost och grönkål

Bjud på en härlig, snurrig smördegssnitt till fördrinken, buffén eller glöggminglet. Dessa frasiga aptitretare gör du enkelt med färdig smördeg som får sällskap av vitlöksstekt grönkål och ostkräm och formas till kringlor innan de gräddas gyllene i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Smördegskringlor med ost och grönkål

Ingredienser

6 portioner
100 g  grönkål
1   riven vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
2 msk  vatten
100 g  färskost
2 dl  riven cheddarost
1   förp kyld smördeg (à 250 g)
1   uppvispat ägg

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: välj rektangulär glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smördeg och ost.

Gör så här

Tips

Smördegskringlorna går bra att göra i förväg och värma på i 175 °C ca 5 minuter vid servering. De går även utmärkt att frysa in.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Detta har blivit en ny favorit! Grymt uppskattade! Lite kladdigt att göra men resultatet är mycket gott!

Torgny

2023-12-30

Hur rekommenderar ni att man tinar dem efter frysning? Behöver de värmas igen då? Vill även tipsa de som är mjölkallergiker: Jag gjorde om till mjölkfritt med Pop vegansmördeg och Violifes vegan färskost och vegan cheddarost. Gick utmärkt men degplattan var rund så fick bli annat utförande än kringlor. Gräddade 20 min i nedre delen av ugnen.

Lena

2023-12-21

Hej Lena! Om du har tillagat dem och förvarat i frysen rekommenderar vi att du låter dem tina i rumstemperatur och sedan kör dem i ugnen på 150 °C i ca 5 min innan de serveras. Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-12-22

Funkar jättebra att frysa!

Karin

2023-12-19

Näringsvärde per portion

Energi1395 KJ / 333 kCal
Fett27 g
Salt0 g
Kolhydrater15 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Smördegsflarn med sardell, citron och grönkål
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålspesto
Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Filodegsrulle med grönkål och mandelpotatis
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvrepizza med grönkål
Betyg 4.7 av 5.
149 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönkålspaj med valnötter
Betyg 4.3 av 5.
298 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad blom- och grönkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga