Smördegskringlor med ost och grönkål
Bjud på en härlig, snurrig smördegssnitt till fördrinken, buffén eller glöggminglet. Dessa frasiga aptitretare gör du enkelt med färdig smördeg som får sällskap av vitlöksstekt grönkål och ostkräm och formas till kringlor innan de gräddas gyllene i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023
Ingredienser
6 portioner
100 g grönkål
1 riven vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk vatten
100 g färskost
2 dl riven cheddarost
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
1 uppvispat ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1395 KJ / 333 kCal
Fett27 g
Salt0.42 g
Kolhydrater15 g
Protein9 g
Kommentarer
Detta har blivit en ny favorit! Grymt uppskattade! Lite kladdigt att göra men resultatet är mycket gott!
Torgny
2023-12-30Hur rekommenderar ni att man tinar dem efter frysning? Behöver de värmas igen då? Vill även tipsa de som är mjölkallergiker: Jag gjorde om till mjölkfritt med Pop vegansmördeg och Violifes vegan färskost och vegan cheddarost. Gick utmärkt men degplattan var rund så fick bli annat utförande än kringlor. Gräddade 20 min i nedre delen av ugnen.
Lena
2023-12-21Hej Lena! Om du har tillagat dem och förvarat i frysen rekommenderar vi att du låter dem tina i rumstemperatur och sedan kör dem i ugnen på 150 °C i ca 5 min innan de serveras. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-22Funkar jättebra att frysa!
Karin
2023-12-19