Smördegskringlor med ost och grönkål

Bjud på en härlig, snurrig smördegssnitt till fördrinken, buffén eller glöggminglet. Dessa frasiga aptitretare gör du enkelt med färdig smördeg som får sällskap av vitlöksstekt grönkål och ostkräm och formas till kringlor innan de gräddas gyllene i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
6 portioner
100 g grönkål
1 riven vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk vatten
100 g färskost
2 dl riven cheddarost
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
1 uppvispat ägg
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör glutenfri: välj rektangulär glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smördeg och ost.
Gör glutenfri: välj rektangulär glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smördeg och ost.
Gör så här
Tips
Smördegskringlorna går bra att göra i förväg och värma på i 175 °C ca 5 minuter vid servering. De går även utmärkt att frysa in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1395 KJ / 333 kCal
Fett27 g
Salt0 g
Kolhydrater15 g
Protein9 g
Kommentarer
Sååååå goda, kommer absolut att göras flera gånger ♡
Angelica
2023-12-05Så goda. Smakade mera/ Mia 231130
Anne-marie
2023-11-30Låter så gott, detta ska jag laga! Var tvungen att leta fram receptet på nätet för enligt receptet på papperstidningen (buffé) ska man bara fräsa grönkålen men sedan inte använda till fyllningen 😕
Merja
2023-11-21Hej Merja! Ja dessvärre har den delen av texten ramlat bort i tidningen. Tur att du hittade hit och hoppas du kommer gilla kringlorna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-22