Bild laddas
Julens dryck

Eggnogs med en twist

Eggnog - denna underbart krämiga dryck, med en bas av ägg, socker och mjölk, går att variera i all oändlighet. Här tipsar vi om nya och spännande eggnog-varianter.
Tips: Här hittar du recept på ännu fler juliga drycker!

Testa nytt

Klassisk eggnog i all ära men ju mer smak desto bättre, visst?

 1. 1. Hemligheten är... Nutella!

  5
  2
  Eggnog är populärt i USA och förknippas ofta med Thanksgiving och jul. Drycken påminner om äggtoddy men är lite lösare i konsistensen då den innehåller mjölk. Eggnog med Nutella är en magiskt god variant som förutom Nutella innehåller, nyvispad grädde och apelsin. Resultatet blir en sammetslen och värmande dryck som alla älskar.
  Eggnog med nutella
 2. 2. Toffee eggnog

  6
  0
  Glögg i all ära, men varma drycker kan vara så mycket mer. Eggnog med kolasmak, eller Toffe eggnog som amerikanerna kallar den, är barnvänlig, krämig och underbar vid kylslagna höst- och vinterkvällar.
  Eggnog med kolasmak
 3. 3. Rostad kokos <3 eggnog

  1
  0
  Ett godisgott recept på den amerikanska juldrycken eggnog, som påminner om äggtoddy. I den här exotiska varianten har vi smaksatt med kokosmjölk, ananasjuice och rostad kokos. Eggnog med kokos, eller coconut eggnog som den anglosaxiska världen kallar drycken, är ett fräscht inslag vid julens högtider, men lika gott året runt.
  Eggnog med kokos
 4. 4. Julig apelsin eggnog

  11
  1
  Gör eggnog i jul! En krämig, söt och fluffig juldrink som värmer skönt i vinterkylan. Den klassiska högtidsdrycken görs på mjölk, grädde och äggula med vanilj och kanel. Här smaksätter vi den dessutom med rivet apelsinskal.
  Eggnog med apelsin

Klassisk eggnog


I de amerikanska hemmen är eggnogen precis lika självklar på julen som glöggen är för oss.

Originalreceptet består av ägg, socker, mjölk, grädde, riven muskot och en skvätt mörk sprit som exempelvis rom eller brandy.

Eggnog är precis lika god att dricka varm som kall.