Smörrebröd med potatis - kartoffelmad

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
2
Smörrebröd med potatis - kartoffelmad

Smörrebröd är den klassiska, danska öppna smörgåsen med matig topping. I denna variant serveras potatis, picklad rödlök, rädisor och dillmajonnäs på mörkt rågbröd som utmärkt förrätt eller lättare lunch.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Smörrebröd med potatis - kartoffelmad

Ingredienser

4 portioner
1   kruka dill
1 dl  majonnäs
1 tsk  färskpressad citronjuice
svartpeppar
salt
1   schalottenlök
6   rädisor
4 msk  kapris
1/2 dl  neutral olja
smör (till brödet)
4   skivor rågbröd
4   kokta potatisar
1 msk  riven pepparrot
1   ask smörgåskrasse (à 100 g)
1 dl  plockad dill

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: väl laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Skippa krassen, gör ingen skillnad.

Johan

2023-06-11

Var är rödlöken?

Magnus

2022-04-14

Näringsvärde per portion

Energi1817 KJ / 434 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Smörrebröd med ägg och fänkål
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med potatis och sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med skinka, avokado och krasse
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Frukostmacka
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga