Smörrebröd med potatis - kartoffelmad
Smörrebröd är den klassiska, danska öppna smörgåsen med matig topping. I denna variant serveras potatis, picklad rödlök, rädisor och dillmajonnäs på mörkt rågbröd som utmärkt förrätt eller lättare lunch.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 kruka dill
1 dl majonnäs
1 tsk färskpressad citronjuice
svartpeppar
salt
1 schalottenlök
6 rädisor
4 msk kapris
1/2 dl neutral olja
smör (till brödet)
4 skivor rågbröd
4 kokta potatisar
1 msk riven pepparrot
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)
1 dl plockad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1817 KJ / 434 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater29 g
Protein5 g
Kommentarer
Skippa krassen, gör ingen skillnad.
Johan
2023-06-11Var är rödlöken?
Magnus
2022-04-14