Smörrebröd med potatis - kartoffelmad

3
0
Smörrebröd med potatis - kartoffelmad

Smörrebröd är den klassiska, danska öppna smörgåsen med matig topping. I denna variant serveras potatis, picklad rödlök, rädisor och dillmajonnäs på mörkt rågbröd som utmärkt förrätt eller lättare lunch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Smörrebröd med potatis - kartoffelmad

Ingredienser

4 portioner
1 kruka dill
1 dl majonnäs
1 tsk färskpressad citronjuice
svartpeppar
salt
1 schalottenlök
6 rädisor
4 msk kapris
1/2 dl neutral olja
smör (till brödet)
4 skivor rågbröd
4 kokta potatisar
1 msk riven pepparrot
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)
1 dl plockad dill

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: väl laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1817 KJ / 434 kCal
Fett 32 g
Salt 2 g
Kolhydrater 29 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept