Smörrebröd med strömming och rödbetor

1
0
Smörrebröd med strömming och rödbetor

Strömming och rödbetor är härliga smakkompisar som utgör huvudrollerna i detta smörrebröd. Servera stekt strömming tillsammans med inlagd rödbeta och äpple på mörkt rågbröd, toppa med rödlök och dragon.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Smörrebröd med strömming och rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Inlagd rödbeta och äpple

2 rödbetor
2 äpplen
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
6 vitpepparkorn
2 lagerblad

Smörrebröd

300 g strömmingsfiléer
1/2 äpple
2 msk dijonsenap
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk finriven pepparrot
ca 1 dl rågmjöl
1/2 dl olivolja
4 skivor rågbröd

Till servering

skivad rödlök
plockad dragon

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt rågmjöl mot glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Dessa smörrebröd är lagom att servera som förrätt eller mellanrätt.

Gör gärna dubbel sats av strömmingen, den håller ca 1 vecka i kylen. Servera med kokt potatis eller potatismos och dillmajonnäs.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer