Smörrebröd med strömming och rödbetor
Strömming och rödbetor är härliga smakkompisar som utgör huvudrollerna i detta smörrebröd. Servera stekt strömming tillsammans med inlagd rödbeta och äpple på mörkt rågbröd, toppa med rödlök och dragon.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4 portioner
Inlagd rödbeta och äpple
2 rödbetor
2 äpplen
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
6 vitpepparkorn
2 lagerblad
Smörrebröd
300 g strömmingsfiléer
1/2 äpple
2 msk dijonsenap
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk finriven pepparrot
ca 1 dl rågmjöl
1/2 dl olivolja
4 skivor rågbröd
Till servering
skivad rödlök
plockad dragon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer