Smörrebröd med strömming och rödbetor

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Smörrebröd med strömming och rödbetor

Strömming och rödbetor är härliga smakkompisar som utgör huvudrollerna i detta smörrebröd. Servera stekt strömming tillsammans med inlagd rödbeta och äpple på mörkt rågbröd, toppa med rödlök och dragon.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Smörrebröd med strömming och rödbetor

Ingredienser

4 portioner

Inlagd rödbeta och äpple

2   rödbetor
2   äpplen
1 dl  ättiksprit (12%)
2 dl  strösocker
3 dl  vatten
6   vitpepparkorn
2   lagerblad

Smörrebröd

300 g  strömmingsfiléer
1/2   äpple
2 msk  dijonsenap
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
3 msk  finriven pepparrot
ca 1 dl  rågmjöl
1/2 dl  olivolja
4   skivor rågbröd

Till servering

skivad rödlök
plockad dragon

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt rågmjöl mot glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Dessa smörrebröd är lagom att servera som förrätt eller mellanrätt.

Gör gärna dubbel sats av strömmingen, den håller ca 1 vecka i kylen. Servera med kokt potatis eller potatismos och dillmajonnäs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citronströmming med senapskräm och picklade betor
Betyg 3.3 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt strömmingsfilé med potatis/palsternacksmos
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Katarinas ättikströmming
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad sötsur strömming
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga