Smörrebröd med strömming och rödbetor
Strömming och rödbetor är härliga smakkompisar som utgör huvudrollerna i detta smörrebröd. Servera stekt strömming tillsammans med inlagd rödbeta och äpple på mörkt rågbröd, toppa med rödlök och dragon.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4 portioner
Inlagd rödbeta och äpple
2 rödbetor
2 äpplen
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
6 vitpepparkorn
2 lagerblad
Smörrebröd
300 g strömmingsfiléer
1/2 äpple
2 msk dijonsenap
2 krm salt
1 krm svartpeppar
3 msk finriven pepparrot
ca 1 dl rågmjöl
1/2 dl olivolja
4 skivor rågbröd
Till servering
skivad rödlök
plockad dragon
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt rågmjöl mot glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. Välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Dessa smörrebröd är lagom att servera som förrätt eller mellanrätt.
Gör gärna dubbel sats av strömmingen, den håller ca 1 vecka i kylen. Servera med kokt potatis eller potatismos och dillmajonnäs.
Gör gärna dubbel sats av strömmingen, den håller ca 1 vecka i kylen. Servera med kokt potatis eller potatismos och dillmajonnäs.
Har du lagat receptet?
Kommentarer