Smörrebröd med panerad rödspätta

Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Smörrebröd med panerad rödspätta

Smörrebröd med spätta är så gott. Lev ut dansken i dig när du serverar den friterade spättan tillsammans med en remouladsås med rotselleri, picklad silverlök och knapriga hasselnötter som topping på rågbröd för en makalöst god och matig macka.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Smörrebröd med panerad rödspätta

Ingredienser

4 portioner

Picklad silverlök

1 silverlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 krm salt
1/2 kruka dill

Rotselleriremoulad

300 g rotselleri
1 äggula
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk finrivet citronskal
2 dl neutral rapsolja
2 msk crème fraiche
salt
500 g rödspättafilé
1 dl majsstärkelse
2 uppvispade ägg
3 dl panko
rapsolja (till stekning)
4 skivor rågbröd
1/2 dl rostade skalade hasselnötter
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)

Gör så här

00:00:30
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel
Betyg 2.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spätta med tomat och basilika
Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Örtpanerad rödspätta med currysallad
Betyg 4.5 av 5.20 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad