Smörrebröd med panerad rödspätta

Smörrebröd med spätta är så gott. Lev ut dansken i dig när du serverar den friterade spättan tillsammans med en remouladsås med rotselleri, picklad silverlök och knapriga hasselnötter som topping på rågbröd för en makalöst god och matig macka.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Ingredienser
4 portioner
Picklad silverlök
1 silverlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 krm salt
1/2 kruka dill
Rotselleriremoulad
300 g rotselleri
1 äggula
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk finrivet citronskal
2 dl neutral rapsolja
2 msk crème fraiche
salt
500 g rödspättafilé
1 dl majsstärkelse
2 uppvispade ägg
3 dl panko
rapsolja (till stekning)
4 skivor rågbröd
1/2 dl rostade skalade hasselnötter
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)
Gör så här
00:00:30
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer