Smörrebröd med krispig fisk, remoulad och picklad blomkål
Gör ett enkelt och matigt smörrebröd till lunch eller middag. På rågbröd serverar vi färdigpanerad och krispigt stekt torsk med picklad blomkål, sallad och en majonnäsbaserad remoulad med kapris. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020
Ingredienser
4 portioner
Picklad blomkål
250 g blomkål
2 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/4 dl strösocker
3/4 tsk hel kummin
3/4 tsk fänkålsfrön
1 lagerblad
3 vitpepparkorn
Remoulad
1 dl yoghurt eller gräddfil
1 dl majonnäs
4 msk hackad inlagd gurka eller bostongurka
2 msk grovhackad kapris
1 dl hackad persilja
salt
peppar
1 citron
1 förp sprödpanerade torskfiléer (à 360 g)
4 skivor danskt rågbröd
2 msk smör
4 salladsblad
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt/gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och yoghurt/gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer