ÖVER 60 MIN | Medel

Smörrebröd med krispig fisk, remoulad och picklad blomkål

Gör ett enkelt och matigt smörrebröd till lunch eller middag. På rågbröd serverar vi färdigpanerad och krispigt stekt torsk med picklad blomkål, sallad och en majonnäsbaserad remoulad med kapris. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Picklad blomkål: Ansa och dela blomkålen i mindre buketter. Lägg i en väl rengjord glasburk med lock. Koka upp övriga ingredienser och låt svalna något. Häll sedan över blomkålen, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kylskåp.
  2. Remoulad: Blanda yoghurt, majonnäs, gurka, kapris och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär citronen i klyftor. Värm den panerade fisken enligt anvisning på förpackningen. Smöra brödet och lägg på salladsblad. Toppa med fisk, remouladsås och picklad blomkål.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt/gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och yoghurt/gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Picklad blomkål
  • 250 g blomkål
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1/4 dl strösocker
  • 3/4 tsk hel kummin
  • 3/4 tsk fänkålsfrön
  • 1 lagerblad
  • 3 vitpepparkorn
Remoulad
  • 1 dl yoghurt eller gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 4 msk hackad inlagd gurka eller bostongurka
  • 2 msk grovhackad kapris
  • 1 dl hackad persilja
  • salt
  • peppar
  • 1 citron
  • 1 förp sprödpanerade torskfiléer (à 360 g)
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 2 msk smör
  • 4 salladsblad