Smörrebröd med krispig fisk, remoulad och picklad blomkål

5
0
Smörrebröd med krispig fisk, remoulad och picklad blomkål

Gör ett enkelt och matigt smörrebröd till lunch eller middag. På rågbröd serverar vi färdigpanerad och krispigt stekt torsk med picklad blomkål, sallad och en majonnäsbaserad remoulad med kapris. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Smörrebröd med krispig fisk, remoulad och picklad blomkål

Ingredienser

4 portioner

Picklad blomkål

250 g blomkål
2 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit (12%)
1/4 dl strösocker
3/4 tsk hel kummin
3/4 tsk fänkålsfrön
1 lagerblad
3 vitpepparkorn

Remoulad

1 dl yoghurt eller gräddfil
1 dl majonnäs
4 msk hackad inlagd gurka eller bostongurka
2 msk grovhackad kapris
1 dl hackad persilja
salt
peppar
1 citron
1 förp sprödpanerade torskfiléer (à 360 g)
4 skivor danskt rågbröd
2 msk smör
4 salladsblad

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och majonnäsen.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt/gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och yoghurt/gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer