Smörrebröd med potatis och sparris

1
0
Smörrebröd med potatis och sparris

Danskarnas nationalrätt smörrebröd är perfekt till förrätt, lättare lunch eller till buffén. I det här vegetariska receptet får rågbrödet sällskap av potatis, grön sparris och en nötig solroskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Smörrebröd med potatis och sparris

Ingredienser

4 portioner

Solroskräm

2 dl solroskärnor
4 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Smörrebröd

400 g små potatisar
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 msk olivolja
4 skivor rågbröd
1 l frityrolja
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Dessa smörrebröd är lagom att servera som förrätt eller mellanrätt.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer