Smörrebröd med potatis och sparris
Danskarnas nationalrätt smörrebröd är perfekt till förrätt, lättare lunch eller till buffén. I det här vegetariska receptet får rågbrödet sällskap av potatis, grön sparris och en nötig solroskräm.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4 portioner
Solroskräm
2 dl solroskärnor
4 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smörrebröd
400 g små potatisar
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 msk olivolja
4 skivor rågbröd
1 l frityrolja
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Dessa smörrebröd är lagom att servera som förrätt eller mellanrätt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer