Smörrebröd med potatis och sparris

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Smörrebröd med potatis och sparris

Danskarnas nationalrätt smörrebröd är perfekt till förrätt, lättare lunch eller till buffén. I det här vegetariska receptet får rågbrödet sällskap av potatis, grön sparris och en nötig solroskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Smörrebröd med potatis och sparris

Ingredienser

4 portioner

Solroskräm

2 dl solroskärnor
4 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Smörrebröd

400 g små potatisar
1 knippe grön sparris (à 250 g)
1 msk olivolja
4 skivor rågbröd
1 l frityrolja
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med potatis - kartoffelmad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med ägg och fänkål
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd ansjovis royal
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga