Smörrebröd med potatis och sparris

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Smörrebröd med potatis och sparris

Danskarnas nationalrätt smörrebröd är perfekt till förrätt, lättare lunch eller till buffén. I det här vegetariska receptet får rågbrödet sällskap av potatis, grön sparris och en nötig solroskräm.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Smörrebröd med potatis och sparris

Ingredienser

4 portioner

Solroskräm

2 dl  solroskärnor
4 dl  vatten
2 msk  äppelcidervinäger
1/2 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

Smörrebröd

400 g  små potatisar
1   knippe grön sparris (à 250 g)
1 msk  olivolja
4   skivor rågbröd
1 l  frityrolja
1   ask smörgåskrasse (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Dessa smörrebröd är lagom att servera som förrätt eller mellanrätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Smörrebröd med potatis - kartoffelmad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med ägg och fänkål
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessill med gulbeta och rågcrunch
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd med skinka, avokado och krasse
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordärtskockschips med stekt svamp och äggula
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga