Danskt rågbröd med öl
Baka eget klassiskt danskt rågbröd! Mörkt, saftigt och smakrikt bröd fullproppat med både solrosfrön, linfrön, sesamfrön, rågkross och rågmjöl. Perfekt till frukosten eller som bas till de danska delikatesserna smörrebröd. Brödet ska långjäsa med vatten och öl så planera in brödbaket i god tid.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
1 limpa
2 dl rågkross
10 g jäst
3 1/2 dl kallt vatten
1 dl öl
1 1/2 tsk salt
2 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl rågmjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Besviken! Inte genombakad efter 1,5 tim i 175 grader. Innetemp 98 grader men fortfarande blöt. Fick bakar om utan form i 1 timme till.
Wolfgang
2022-11-15Det här är inte riktigt danskt rågbröd. Det är för mycket vetemjöl i samt jäst. Riktigt rågbröd innehåller rågmjöl, rågkärnor, salt, vatten och rågsurdeg. Jag blev nyfiken på vad ni kunde kalla dansk rågbröd men kommer inte att baka det.
Marianne
2022-03-18