Smörrebröd med ägg och fänkål

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Smörrebröd med ägg och fänkål

Mumsig macka på danskt vis! Servera ovo-vegetariska smörrebröd med örtmajonnäs, grillad fänkål och krämigt ägg. Toppa mackan med rostat bovete och krasse.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Smörrebröd med ägg och fänkål

Ingredienser

4 portioner

Örtmajonnäs

1 äggula
1 msk senap
1 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 äggula
1 msk senap
1 msk äppelcidervinäger
1 1/2 dl neutral rapsolja
2 dl finhackade blandade örter (t ex persilja och dragon)
3 msk helt bovete
1 fänkål
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
4 ägg

Till servering

4 rädisor
4 skivor rågbröd
1 ask smörgåskrasse
hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Smörrebröd med potatis och sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med potatis - kartoffelmad
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Smörrebröd ansjovis royal
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med gulbeta och rågcrunch
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga