Smörrebröd med ägg och fänkål
Mumsig macka på danskt vis! Servera ovo-vegetariska smörrebröd med örtmajonnäs, grillad fänkål och krämigt ägg. Toppa mackan med rostat bovete och krasse.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022
Ingredienser
4 portioner
Örtmajonnäs
1 äggula
1 msk senap
1 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 äggula
1 msk senap
1 msk äppelcidervinäger
1 1/2 dl neutral rapsolja
2 dl finhackade blandade örter (t ex persilja och dragon)
3 msk helt bovete
1 fänkål
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
4 ägg
Till servering
4 rädisor
4 skivor rågbröd
1 ask smörgåskrasse
hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer