Smörrebröd med ägg och fänkål

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Smörrebröd med ägg och fänkål

Mumsig macka på danskt vis! Servera ovo-vegetariska smörrebröd med örtmajonnäs, grillad fänkål och krämigt ägg. Toppa mackan med rostat bovete och krasse.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Smörrebröd med ägg och fänkål

Ingredienser

4 portioner

Örtmajonnäs

1   äggula
1 msk  senap
1 msk  äppelcidervinäger
2 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1   äggula
1 msk  senap
1 msk  äppelcidervinäger
1 1/2 dl  neutral rapsolja
2 dl  finhackade blandade örter (t ex persilja och dragon)
3 msk  helt bovete
1   fänkål
2 msk  olivolja
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar
1 tsk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
4   ägg

Till servering

4   rädisor
4   skivor rågbröd
1   ask smörgåskrasse
hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Smörrebröd med potatis och sparris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörrebröd med potatis - kartoffelmad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med skinka, avokado och krasse
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjessill med gulbeta och rågcrunch
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga