Smörrebröd med ägg och fänkål

1
0
Smörrebröd med ägg och fänkål

Mumsig macka på danskt vis! Servera ovo-vegetariska smörrebröd med örtmajonnäs, grillad fänkål och krämigt ägg. Toppa mackan med rostat bovete och krasse.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2022

Smörrebröd med ägg och fänkål

Ingredienser

4 portioner

Örtmajonnäs

1 äggula
1 msk senap
1 msk äppelcidervinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 äggula
1 msk senap
1 msk äppelcidervinäger
1 1/2 dl neutral rapsolja
2 dl finhackade blandade örter (t ex persilja och dragon)
3 msk helt bovete
1 fänkål
2 msk olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
4 ägg

Till servering

4 rädisor
4 skivor rågbröd
1 ask smörgåskrasse
hackad persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer