Smörrebröd med lax, senapskräm och syrlig gurka

Goda små smörrebröd - se hit för enkla laxsnittar! Servera rökt eller gravad lax på skivor av rågbröd med en len färskost- och senapskräm, syrlig gurka med smak av citron och dill och riven pepparrot.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Ingredienser
6 portioner
6 skivor rågbröd
2 msk smör
100 g färskost
1 1/2 msk grovkornig senap
150 g kallrökt eller gravad lax
1/3 gurka
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk hackad dill
1 msk riven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi965 KJ / 231 kCal
Fett13 g
Salt1.32 g
Kolhydrater17 g
Protein10 g
Kommentarer
Ojoj vad gott detta blev! Tog pepparrot på tub istället för färsk och tog då lite mindre mängd än vad som står i receptet.
Elin
2024-12-29Mycket gott och fräscht med citronsyrlig gurka till. Alla gäster gör tumme upp!
Kristina
2024-12-20Riktigt gott och vackert. Gjorde varsin hel macka som förrätt, det blev mycket uppskattat.
Annika
2023-12-10