Päronkaka med kardemumma
En saftig mjuk kaka med havredryck och olja i stället för mejeriprodukter. Det behövs heller inga ägg – kakan blir luftig och fin ändå. Helt enkelt en vegansk päronkaka som inte kommer att göra någon besviken! Variera fyllningen efter smak och säsong.
Morotskaka
Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!
Rödbetskaka med frosting
Baka en saftig rödbetskaka till fikat! Kakan görs med rivna rödbetor i smeten. På toppen av den mjuka rödbetskakan breds en magisk färskostfrosting med citron som också får smak och vacker färg av rödbetsjuice.
Rulltårta
Rulltårta till kaffet är en klassiker. Ingredienserna som behövs finns ofta hemma, den är enkel att baka och går att smaksätta med det mesta. Sylt som fyllning är vanligast, men lemon curd är också en god kakfyllning.
Hallon- och pistagepizza med vit choklad
En efterrättspizza som får det att vattnas i munnen. Med färdig pizzadeg går chokladpizzan supersnabbt att baka! Bara att toppa med färskost, riven vit choklad och hallon, och skjutsa in i ugnen. Toppa med pistagenötter och mynta vid servering, och glöm inte att ringla över honung!
Päronflarn med citron och mandelmassa
Päronflarn är en ljuvlig och enkel dessert på smördeg och päron smaksatt med mandelmassa, kardemumma och citron. Denna efterrätt är lätt att göra utan gluten genom att välja en glutenfri smördeg. Servera det nygräddade flarnet med lättvispad grädde eller glass och njut!
Somrig pavlova med jordgubbar och rosor
Pavlova är en luftig dessert som passar perfekt till fest. Den här somriga pavlovan med rosenvatten har en underbar topping med färska jordgubbar och jordgubbssås.
Fryst mojito cheesecake
Baka en syrlig vegansk cheesecake med smak av mojito! Denna helt otroliga frysta cheesecake är smaksatt med lime och mynta och för tankarna till sommaren. Toppas med passionsfrukt vid servering.
Glutenfri banankaka med choklad
Sugen på ett nyttigare bananbröd till fikat? Gör en saftig, glutenfri banankaka med choklad och bananer som enda sötning. Perfekt när du har mogna bananer över!
Morots- och zucchinikaka
Har du testat att baka med grönsaker? Denna morots- och zucchinikaka blir snabbt en ny favorit på fikabordet, smaksatt med lime och kanel och toppad med en ljuvlig kräm gjord på lime, färskost och florsocker.