Byta ut

Vad kan man använda istället för ströbröd?

Om du saknar ströbröd hemma så spelar det faktiskt ingen som helst roll. Det finns en massa bra alternativ du kan bröa formen med när du vill baka. Här får du tips och recept!

Alternativ till ströbröd

  1. 1. Kokosflingor, vetemjöl eller lite hederligt smör

    För att bröa en kakform kan du lika gärna välja kokosflingor, vetemjöl eller mandelmjöl. Du kan också klä in en tårtform (en rund eller avlång) med bakplåtspapper, pensla lite smält smör på formen så fungerar det som klister mot pappret.

  2. 2. Gör eget ströbröd

    Om du i detta nu står och håller i en limpa lika hård och frasig som en barkbit så behöver du faktiskt inte slänga den. Smula ner den i en mixer och POFF så har du hemgjort ströbröd. Torka eventuellt i ugnen på låg (ca 80-100 grader) tills det blir torrt och smuligt.

  3. 3. Tänk på det här

    Kokosflingor blir lätt brända eller får mörk färg när man använder det istället för ströbröd. Smakmässigt har den minimal påverkan på slutresultatet.

Gottis utan ströbröd

Silviakaka

Silviakaka

Betyg 4.3 av 5.
1371 personer har röstat
Receptet har 112 kommentarer.

Hembakad silviakaka är en favorit på fikat. För vem kan motstå en så fluffig kaka med vaniljdoftande glasyr och kokosflingor? De här ljuvliga små rutorna kommer gå åt på nolltid, så det är lika bra att baka för många. Silviakaka är den perfekta långpannekakan!

Silviakaka
Blondies med hallon

Blondies med hallon

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer.

Baka en ljuvligt kladdig vit brownie med hallon. Visste du att brownie med vit choklad kallas blondies? Blondien ska vara lite rinnig i mitten när den kommer ut från ugnen och får sedan stelna till sig i kylen. Med både hallon, choklad och citron i smeten blir blondien både söt och syrlig.

Blondies med hallon
Ryttarkaka - kladdkaka med kokostosca

Ryttarkaka - kladdkaka med kokostosca

Betyg 3.5 av 5.
289 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer.

Kombinera seg kladdkaka med tosca och du har en ny favorit - ryttarkaka! Toscakladdkaka är ett enkelt sätt att variera den klassiska kladdkakan med ett segt täcke kokostosca på toppen. Till toscan går det bra med både kokosflingor eller kokoschips. Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här .

Ryttarkaka - kladdkaka med kokostosca
Morotsrulltårta

Morotsrulltårta

Betyg 4.4 av 5.
245 personer har röstat
Receptet har 58 kommentarer.

Prova morotsrulltårta – som en klassisk morotskaka men i form av en rulltårta! Lika fin som ljuvligt god, med tunna lager av saftig morotskaka varvade med frisk frosting med färskost.

Morotsrulltårta

Artiklar (1559)

Byt ut

Slut på smör?

Vi tipsar om godsaker att baka utan smör, och vad du kan byta ut smöret mot,

Byta ut

Slut på sirap hemma?

Då behöver du inte få panik för man kan faktiskt ersätta sirap med exempelvis honung.