Morots- och zucchinikaka
Har du testat att baka med grönsaker? Denna morots- och zucchinikaka blir snabbt en ny favorit på fikabordet, smaksatt med lime och kanel och toppad med en ljuvlig kräm gjord på lime, färskost och florsocker.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
10-12 portioner
140 g grovriven zucchini
140 g grovriven morot
1 dl olivolja
1 msk finrivet limeskal
270 g mixat rörsocker alt florsocker (270 g motsvarar 4 1/2 dl)
4 små ägg (4 små ägg motsvarar ca 200 g)
210 g siktat dinkel- eller vetemjöl (210 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 tsk bakpulver
3 tsk malen kanel
1 tsk flingsalt
Färskostkräm med lime
200 g färskost
1/2 dl florsocker
2 tsk finrivet limeskal
1/2 tsk färskpressad limejuice
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkprotein: byt färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet kommer från boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1539 KJ / 368 kCal
Fett17 g
Salt1.11 g
Kolhydrater48 g
Protein6 g
Kommentar
Supergod och så saftig!
Emelie
2024-09-01