Morots- och zucchinikaka
Har du testat att baka med grönsaker? Denna morots- och zucchinikaka blir snabbt en ny favorit på fikabordet, smaksatt med lime och kanel och toppad med en ljuvlig kräm gjord på lime, färskost och florsocker.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
10-12 portioner
140 g grovriven zucchini
140 g grovriven morot
1 dl olivolja
1 msk finrivet limeskal
270 g mixat rörsocker alt florsocker (270 g motsvarar 4 1/2 dl)
4 små ägg (4 små ägg motsvarar ca 200 g)
210 g siktat dinkel- eller vetemjöl (210 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 tsk bakpulver
3 tsk malen kanel
1 tsk flingsalt
Färskostkräm med lime
200 g färskost
1/2 dl florsocker
2 tsk finrivet limeskal
1/2 tsk färskpressad limejuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1539 KJ / 368 kCal
Fett17 g
Salt1.11 g
Kolhydrater48 g
Protein6 g
Kommentar
Supergod och så saftig!
Emelie
2024-09-01