Morots- och zucchinikaka

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Morots- och zucchinikaka

Har du testat att baka med grönsaker? Denna morots- och zucchinikaka blir snabbt en ny favorit på fikabordet, smaksatt med lime och kanel och toppad med en ljuvlig kräm gjord på lime, färskost och florsocker.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Morots- och zucchinikaka

Ingredienser

10-12 portioner
140 g  grovriven zucchini
140 g  grovriven morot
1 dl  olivolja
1 msk  finrivet limeskal
270 g  mixat rörsocker alt florsocker (270 g motsvarar 4 1/2 dl)
4   små ägg (4 små ägg motsvarar ca 200 g)
210 g  siktat dinkel- eller vetemjöl (210 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 tsk  bakpulver
3 tsk  malen kanel
1 tsk  flingsalt

Färskostkräm med lime

200 g  färskost
1/2 dl  florsocker
2 tsk  finrivet limeskal
1/2 tsk  färskpressad limejuice

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkprotein: byt färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet kommer från boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1539 KJ / 368 kCal
Fett17 g
Salt1.11 g
Kolhydrater48 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Apelsin- och polentakaka
Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade majskolvar med jalapeñosmör och fetaost
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladkaka med zucchini
Betyg 4.1 av 5.
56 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lime- och korianderslungad majs
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbslemonad med chia
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Havtornssaft
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga