Morots- och zucchinikaka

8
0
Morots- och zucchinikaka

Har du testat att baka med grönsaker? Denna morots- och zucchinikaka blir snabbt en ny favorit på fikabordet, smaksatt med lime och kanel och toppad med en ljuvlig kräm gjord på lime, färskost och florsocker.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Morots- och zucchinikaka

Ingredienser

10-12
140 g
grovriven zucchini
140 g
grovriven morot
1 dl
olivolja
1 msk
finrivet limeskal
270 g
mixat rörsocker alt florsocker (270 g motsvarar 4 1/2 dl)
4
små ägg (4 små ägg motsvarar ca 200 g)
210 g
siktat dinkel- eller vetemjöl (210 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 tsk
bakpulver
3 tsk
malen kanel
1 tsk
flingsalt

Färskostkräm med lime

200 g
färskost
1/2 dl
florsocker
2 tsk
finrivet limeskal
1/2 tsk
färskpressad limejuice

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkprotein: byt färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet kommer från boken Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga av My Feldt.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1539 KJ / 368 kCal
Fett 17 g
Salt 1.11 g
Kolhydrater 48 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept