Morots- och zucchinikaka

Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
1
Morots- och zucchinikaka

Har du testat att baka med grönsaker? Denna morots- och zucchinikaka blir snabbt en ny favorit på fikabordet, smaksatt med lime och kanel och toppad med en ljuvlig kräm gjord på lime, färskost och florsocker.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Morots- och zucchinikaka

Ingredienser

10-12 portioner
140 g grovriven zucchini
140 g grovriven morot
1 dl olivolja
1 msk finrivet limeskal
270 g mixat rörsocker alt florsocker (270 g motsvarar 4 1/2 dl)
4 små ägg (4 små ägg motsvarar ca 200 g)
210 g siktat dinkel- eller vetemjöl (210 g motsvarar 3 1/2 dl)
2 tsk bakpulver
3 tsk malen kanel
1 tsk flingsalt

Färskostkräm med lime

200 g färskost
1/2 dl florsocker
2 tsk finrivet limeskal
1/2 tsk färskpressad limejuice

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Supergod och så saftig!

Emelie

2024-09-01

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi1539 KJ / 368 kCal
Fett17 g
Salt1.11 g
Kolhydrater48 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Apelsin- och polentakaka
Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladkaka med zucchini
Betyg 4.1 av 5.
57 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lime- och korianderslungad majs
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade majskolvar med jalapeñosmör och fetaost
Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbslemonad med chia
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Key lime pie i glas
Betyg 4.5 av 5.
194 personer har röstat
Under 30 min att tillaga