Glutenfri banankaka med choklad

39
14
Glutenfri banankaka med choklad

Sugen på ett nyttigare bananbröd till fikat? Gör en saftig, glutenfri banankaka med choklad och bananer som enda sötning. Perfekt när du har mogna bananer över!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Glutenfri banankaka med choklad

Ingredienser

ca 10 bitar
3
stora mogna bananer (à ca 150 g)
3 dl
mandelmjöl
3 dl
glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
3
ägg
1 1/2 tsk
bakpulver
1/2 tsk
vaniljpulver
2 krm
salt
100 g
smält mörk choklad (70%)
1 msk
kokosolja

Topping

1
stor mogen banan
-
hackad sötmandel
-
choklad

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Gör så här

Tips

Har du mogna bananer över men inte tid att baka just nu? Ska och frys in dom och ta fram när du vill baka banankaka!

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Annika

2/26/2021

Väldigt god! Ett tips kan vara att varva in halverade mogna bananer i mitten av kakan om man vill ha mer sötma!

Lena

2/20/2021

Trevligt glutenfritt utan att ha i massa socker

Linda

2/13/2021

Ett uppskattat recept för mig som vill baka glutenfritt och med mindre socker! Jag blandade ner all smält choklad i smeten och gjorde muffins istället för kaka. Jag gräddade dem i 20 min och de blev väldigt saftiga och goda! Jag tyckte att det var en bra balans mellan banan, choklad och havresmak.

Testa liknande recept