Glutenfri banankaka med choklad
Sugen på ett nyttigare bananbröd till fikat? Gör en saftig, glutenfri banankaka med choklad och bananer som enda sötning. Perfekt när du har mogna bananer över!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
ca 10 bitar
3 stora mogna bananer (à ca 150 g)
3 dl mandelmjöl
3 dl glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
3 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
2 krm salt
100 g smält mörk choklad (70%)
1 msk kokosolja
Topping
1 stor mogen banan
hackad sötmandel
choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God kaka! Jag bytte ut den smälta chokladen mot 1 dl chokladknappar och hade den i ugnen 20+2 min. Alltså kollade efter 20 min men lät den vara inne 2 min till efter det.
Charlotta
2024-07-07Denna kaka blev inte bra, hård tung och torr !! :-(
Sandra
2024-01-11Hade i lite sirap och bakade klart kortare men blev helt magiskt god!
Jessica
2023-11-03