Glutenfri banankaka med choklad
Sugen på ett nyttigare bananbröd till fikat? Gör en saftig, glutenfri banankaka med choklad och bananer som enda sötning. Perfekt när du har mogna bananer över!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
ca 10 bitar
3 stora mogna bananer (à ca 150 g)
3 dl mandelmjöl
3 dl glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
3 ägg
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
2 krm salt
100 g smält mörk choklad (70%)
1 msk kokosolja
Topping
1 stor mogen banan
hackad sötmandel
choklad
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.
Gör så här
Tips
Har du mogna bananer över men inte tid att baka just nu? Ska och frys in dom och ta fram när du vill baka banankaka!
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna kaka blev inte bra, hård tung och torr !! :-(
Sandra
2024-01-11Hade i lite sirap och bakade klart kortare men blev helt magiskt god!
Jessica
2023-11-03Mycket kortare i ugnen
Charlotta
2023-11-01