Glutenfri banankaka med choklad

50
17
Glutenfri banankaka med choklad

Sugen på ett nyttigare bananbröd till fikat? Gör en saftig, glutenfri banankaka med choklad och bananer som enda sötning. Perfekt när du har mogna bananer över!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Glutenfri banankaka med choklad

Ingredienser

ca 10 bitar
3
stora mogna bananer (à ca 150 g)
3 dl
mandelmjöl
3 dl
glutenfritt havremjöl eller mixade glutenfria havregryn
3
ägg
1 1/2 tsk
bakpulver
1/2 tsk
vaniljpulver
2 krm
salt
100 g
smält mörk choklad (70%)
1 msk
kokosolja

Topping

1
stor mogen banan
-
hackad sötmandel
-
choklad

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Gör så här

Tips

Har du mogna bananer över men inte tid att baka just nu? Ska och frys in dom och ta fram när du vill baka banankaka!

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Charlotta

2021-06-10

Supergod, verkligen inte torr och tråkig! God mandelsmak. Tillräckligt söt av bananerna (tog stora och mycket mogna). Jag hoppade över choklad och tog kanel, kardemumma och lite ingefära istället. Och pekannötter på toppen. Beroendeframkallande! Funkade bra att frysa.

Carina

2021-03-05

Hade bara två bananer hemma så minskade receptet i motsvarande grad. Att använda mandelmjöl till glutenfria mjuka kakor brukar alltid vara en hit, så även i denna gång. Gräddade 30 min och kakan blev inte torr, men förstås inte söt. Blir perfekt att bjuda vänner som av medicinska skäl behöver undvika socker!

Helen

2021-03-04

Går den att frysa?

Testa liknande recept