Fryst mojito cheesecake

89
22
Fryst mojito cheesecake

Baka en syrlig vegansk cheesecake med smak av mojito! Denna helt otroliga frysta cheesecake är smaksatt med lime och mynta och för tankarna till sommaren. Toppas med passionsfrukt vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Fryst mojito cheesecake

Ingredienser

12 bitar
100 g kokosolja
2 msk vit eller ljus sirap
250 g digestivekex
2 1/2 dl vispbar sojagrädde
300 g vegansk färskost
2 dl florsocker
1 1/2 tsk finrivet limeskal
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 dl finstrimlad mynta

Topping

2 passionsfrukter
1 tsk finrivet limeskal

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

89

Kommentarer

Maria

2022-07-28

Kan man byta ut kokosolja mot något annat fett? Med vänlig hälsning, Maria

Shani

2022-07-19

Hur många gram är en portion? Tänker i listan med näringsvärden så står det bara en portion?

Redaktionen ICAse

2022-07-20

Hej Shani! Tack för din fråga. Vi har nu förtydligat (se texten under För alla) att vi har näringsberäknat receptet per bit. Vi har tyvärr inte möjlighet att beräkna portioner i gram. Hoppas att du gillar cheesecaken! Hälsningar Elina

Anna

2022-05-01

Supergod och perfekt till sommaren. Tillägg på digestevekexen är att även kolla innehållsförteckningen och se att de är bakade utan mjölk. Annars blir det inte en vegansk kaka.

Näringsvärde per portion

Energi 1443 KJ / 346 kCal
Fett 23 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden