Fryst mojito cheesecake

53
13
Fryst mojito cheesecake

Baka en syrlig vegansk cheesecake med smak av mojito! Denna helt otroliga frysta cheesecake är smaksatt med lime och mynta och för tankarna till sommaren. Toppas med passionsfrukt vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Fryst mojito cheesecake

Ingredienser

12 bitar
100 g
kokosolja
2 msk
vit eller ljus sirap
250 g
digestivekex
2 1/2 dl
vispbar sojagrädde
300 g
vegansk färskost
2 dl
florsocker
1 1/2 tsk
finrivet limeskal
1 1/2 msk
färskpressad limejuice
1 dl
finstrimlad mynta

Topping

2
passionsfrukter
1 tsk
finrivet limeskal

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

53

Kommentarer

Lena

2021-04-03

Supergod och lättlagad! Använde 100 g mjölkfritt margarin till botten istället för den behövde bara vara mjölkfri. Uteslöt myntan men saknade inte den.

Frida

2021-04-02

Går det bra att frysa över natten? Behöver jag lägga den i något särskilt skydd då?

Ellinor

2021-03-29

Godaste veganska desserten!

Näringsvärde per portion

Energi 1443 KJ / 346 kCal
Fett 23 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept