Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Fryst mojito cheesecake

Baka en syrlig vegansk cheesecake med smak av mojito! Denna helt otroliga frysta cheesecake är smaksatt med lime och mynta och för tankarna till sommaren. Toppas med passionsfrukt vid servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält kokosoljan och blanda med sirap.
  2. Mixa eller krossa digestivekexen och blanda med kokosoljan.
  3. Klä botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter (för 12 bitar), med bakplåtspapper. Tryck ut smulet i botten på formen och en bit upp på kanten, ca 3 cm. Ställ i frysen.
  4. Vispa sojagrädden fast. Vispa ihop färskost, socker, limeskal och -juice och mynta. Vänd ner grädden. Häll smeten i formen och ställ i frysen minst 6 timmar.
  5. Ta fram 30 minuter innan servering. Gröp ur passionsfrukten. Toppa med passionsfrukt och limeskal.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 100 g kokosolja
  • 2 msk vit eller ljus sirap
  • 250 g digestivekex
  • 2 1/2 dl vispbar sojagrädde
  • 300 g vegansk färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 tsk finrivet limeskal
  • 1 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 1 dl finstrimlad mynta
Topping
  • 2 passionsfrukter
  • 1 tsk finrivet limeskal
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1443 kJ / 346 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer