Fryst mojito cheesecake

74
15
Fryst mojito cheesecake

Baka en syrlig vegansk cheesecake med smak av mojito! Denna helt otroliga frysta cheesecake är smaksatt med lime och mynta och för tankarna till sommaren. Toppas med passionsfrukt vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2019

Fryst mojito cheesecake

Ingredienser

12 bitar
100 g
kokosolja
2 msk
vit eller ljus sirap
250 g
digestivekex
2 1/2 dl
vispbar sojagrädde
300 g
vegansk färskost
2 dl
florsocker
1 1/2 tsk
finrivet limeskal
1 1/2 msk
färskpressad limejuice
1 dl
finstrimlad mynta

Topping

2
passionsfrukter
1 tsk
finrivet limeskal

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Sofie

2021-06-23

Riktigt smaskig! Men vi har bara gjort den ”ovegansk” med smör och vispgrädde istället för kokosolja och soyagrädde,

Paulina

2021-06-12

Fantastik sommarkaka. Vår favorit

Lena

2021-04-03

Supergod och lättlagad! Använde 100 g mjölkfritt margarin till botten istället för den behövde bara vara mjölkfri. Uteslöt myntan men saknade inte den.

Näringsvärde per portion

Energi 1443 KJ / 346 kCal
Fett 23 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 32 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept