Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Hallon- och pistagepizza med vit choklad

En efterrättspizza som får det att vattnas i munnen. Med färdig pizzadeg går chokladpizzan supersnabbt att baka! Bara att toppa med färskost, riven vit choklad och hallon, och skjutsa in i ugnen. Toppa med pistagenötter och mynta vid servering, och glöm inte att ringla över honung!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Rulla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt.
  3. Blanda färskosten med vaniljsocker och bred på pizzan. Strö över hallonen och riv den vita chokladen över pizzan. Grädda mitt i ugnen 10–15 minuter. Strö över pistagenötter och mynta. Ringla över honung.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj en mjölkproteinfri vit choklad.

Tips

Efterrättspizzan blir ännu godare tillsammans med vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 färdig pizzadeg (à ca 400 g)
  • 100 g färskost
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 250 g färska hallon
  • 75 g vit choklad
  • 1/2 dl pistagenötter
  • färsk mynta till garnering
  • 1 msk flytande honung
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer