Somrig pavlova med jordgubbar och rosor

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
0
Somrig pavlova med jordgubbar och rosor

Pavlova är en luftig dessert som passar perfekt till fest. Den här somriga pavlovan med rosenvatten har en underbar topping med färska jordgubbar och jordgubbssås.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Somrig pavlova med jordgubbar och rosor

Ingredienser

8 -10 bitar
4   äggvitor
2 1/2 dl  strösocker
ca 1 dl  torkade rosenblad
2 dl  vispgrädde
ev 1/2 tsk  rosenvatten
300 g  jordgubbar

Jordgubbsås

1/2 dl  vatten
1 msk  strösocker
100 g  jordgubbar

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi986 KJ / 236 kCal
Fett10 g
Salt0.09 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nötdröm med färska bär
Betyg 3.3 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och marängtårta
Betyg 2.7 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baklava med pistage och kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsparfait på maräng med apelsinsås
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frostade rosenblad
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga