Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Somrig pavlova med jordgubbar och rosor

Pavlova är en luftig dessert som passar perfekt till fest. Den här somriga pavlovan med rosenvatten har en underbar topping med färska jordgubbar och jordgubbssås.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 -10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 140°C.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt skum med elvisp på medelhastighet. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa sedan till en fast och glansig maräng, 3–5 minuter. Rör ner hälften av rosenbladen. 
  3. Bred ut smeten i en cirkel på en bakpappersklädd plåt, ca 25 cm i diameter (för 8-10 bitar). Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Stäng av ugnen och låt den stå kvar ytterligare 3 timmar på eftervärme. 
  4. Jordgubbssås: Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt svalna. Mixa den kalla lagen med jordgubbarna till en slät sås. 
  5. Vispa grädden och rosenvattnet fluffigt. Ansa och kvarta jordgubbarna. 
  6. Bred grädden på pavlovan.
Toppa med jordgubbar och ringla över jordgubbssåsen. Garnera med resten
 av rosenbladen.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.

Ingredienser

Portioner: 8 -10 bitar
  • 4 äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • ca 1 dl torkade rosenblad
  • 2 dl vispgrädde
  • ev 1/2 tsk rosenvatten
  • 300 g jordgubbar
Jordgubbsås
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk strösocker
  • 100 g jordgubbar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 986 kJ / 236 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer