Somrig pavlova med jordgubbar och rosor
![Somrig pavlova med jordgubbar och rosor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181187/cf_259/somrig_pavlova_med_jordgubbar_och_rosor.jpg)
Pavlova är en luftig dessert som passar perfekt till fest. Den här somriga pavlovan med rosenvatten har en underbar topping med färska jordgubbar och jordgubbssås.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
![Somrig pavlova med jordgubbar och rosor](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_181187/cf_259/somrig_pavlova_med_jordgubbar_och_rosor.jpg)
Ingredienser
8 -10 bitar
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
ca 1 dl torkade rosenblad
2 dl vispgrädde
ev 1/2 tsk rosenvatten
300 g jordgubbar
Jordgubbsås
1/2 dl vatten
1 msk strösocker
100 g jordgubbar
För alla
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot vispbar mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi986 KJ / 236 kCal
Fett10 g
Salt0.09 g
Kolhydrater33 g
Protein3 g
Kommentarer