Korv
Recept

Korv

Korv är en älskad rätt, av både barn och vuxna. Korvstroganoff, barnens favorit med falukorv i. Eller en kryddig korvgryta med chorizo! Gratinera korv...en i ugnen, eller koka och servera med bröd − härliga gamla godingar. Här hittar du korvrecept för både vardagar och kalas.

Typ av rätt
Ingredienser
Tillagningssätt
Allergianpassat
Dölj filter
Visa fler recept Till toppen

Vår korvguide

Korvar är goda att grilla på sommaren och goda att steka eller skära ner i grytor under ruggiga tider. Här har vi sammanställt en guide på några riktigt goda korvar.

BBQ Hickorykorv

Grovmalen korv av nötkött med hög kötthalt och rejält rökig ton av hickory – det klassiska barbeque träslaget. Vitlök, paprika och cayenne ger fyllig kryddighet.

Chorizo

Kryddig korv av fläskkött med färg och smak av spansk, röd paprika. Hettan varierar från mild till eldsprutande stark. Idag hittar du många färska varianter i butikerna. Tänk på att korven då behöver längre tid på grillen

Färsk beef och chilikorv

En färsk, smakrik korv som passar perfekt på grillen. Med sting av både cayennepeppar och rökig chipotlechili.

Gloucesterkorv

Uppstickare i korvsortimentet med inspiration från den engelska landsbygden. Milt kryddig med frisk smak av äpple och salvia samt en gnutta cayenne.

Kalkongrillkorv

Ett alternativ som ofta har lägre fetthalt än korvar av griskött. Grilla helst på lite svalare grill för smarrigast resultat, och ät som vilken vanlig grillkorv som helst

Merguez

Kryddstark, nordafrikansk korv av nötkött, lammkött eller både och. Paprika, chili eller cayenne ger hettan och den röda färgen, medan spiskummin, kanel och korianderfrö bidrar till fylligheten.

Salsiccia

Grovmalen italiensk korv av griskött, kryddad med vitlök och peppar. Ofta färsk, så tänk på att den då måste bli helt genomstekt och kan ta lite längre tid. Grilla gärna på lite lägre värme. Finns även med olika smaker, till exempel citron.

Tellycherry pepparkorv

Gourmetkorv med riktigt hög kötthalt. Fruktigt kryddstark i smaken tack vare svartpeppar sorten Tellicherry från Malabarkusten i Indien.

Korvvinnarna på plats i köket

Här är vinnarna i höstens korvtävling i full fart på korvstoppnings-kursen de vann. Fyra korvgalna studenter som går på Internationella programmet i Trollhättan vann en natt på Scandic Grand Central i Stockholm och en korvstoppningskurs.

Vinnarna i korvtävlingen 2012

De glada vinnarna på sitt hotellrum på Scandic Grand Central, där de också möttes av en kasse med godsaker från ICA Student. Från vänster: Linus Sandkvist, Anton Eliasson, Robin Eriksson och Ossian Igelberg.

Vinnarna i korvtävlingen 2012

Efter hotellet bar det av till korvstoppningskursen där vinnarna fick byta om till korvstoppningsmundering. Det var tjejkompisar som kände till killarnas stora korvintresse som tipsade om tävlingen. Förmodligen kan de se fram emot en god korvmiddag som tack.

Vinnarna i korvtävlingen 2012

Korv är bra studentmat, tycker vinnarna. Det går snabbt och är gott. Chorizo är favoriten, men en och annan vanlig varmkorv slinker också ner. Men de är glada att få lära sig göra själva, för ”då vet man ju vad som är i.” Här kryddar Robin Eriksson köttet enligt ett recept på lammkorv.

Vinnare korvtävling 2012 - korvkurs

Vinnarna har försökt göra egen korv tidigare, med en köttkvarn och korvstoppningsmaskin de fått av den enas farmor. Det skulle bli ölkorv, men resultatet blev torrt och inte så bra. Korvarna vinnarna gjorde på kursen ser riktigt bra ut dock!

Om korvtävlingen

I oktober 2012 kunde du vara med och tävla på ICAs facebooksida genom att svara på korvfrågor och motivera varför du ville vinna en korvkurs.

Detta var vinnarna till korvkursens motivering:

"Är studenter som älskar korv och har försökt att göra vår egen flera gånger. Har däremot inte blivit så lyckat någon gång så vi behöver lite mer utbildning för att lyckas. Det skulle göra våra liv så mycket godare!"

Resten av motiveringarna och priserna hittar du på facebook/ica