Falukorvskebab
Falukorvskebab kan verkligen bli familjens nya favoritmat. Hyvla långa, tunna remsor av falukorven och stek dem i kebabkrydda för den rätta smaken. Servera kebaben med klassiska tillbehör som grönsaker och kebabsås och kanske pommes eller bröd.
Ingredienser
4 portioner
550 g Scan vego middagskorv eller falukorv
3 msk matolja
3 tsk kebabkrydda
2 tomater
1 rödlök
1/2 isbergssalladshuvud
4 port pommes frites
2 dl vit kebabsås
2 dl röd kebabsås
12 feferoni
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4298 KJ / 1027 kCal
Fett76 g
Salt5 g
Kolhydrater64 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod och förvånansvärt nära kebabkänslan! Jag gjorde i tortillabröd istället för med pommes frites, och blandade även till min egen kebabkrydda.
Zoé
2024-11-26Den var god men ärligt talat är det kebabsåsen som gör att den får en extra stjärna i betyg. Helt okej substitut till kebab.
Ingela
2024-06-18Jättegott o enkelt, vi åt den med libabröd. Det som drog ner betyget lite var kebabkryddan, den tillförde inte mycket o var dessutom väldigt salt. Vi kommer att göra rätten igen, med någon annan kryddblandning.
Kattie
2024-05-09