Pytt i panna

42
5
Pytt i panna

Har man puttat ner maten i pannan eller är det de pyttesmå bitarna man menar? Namnet är omtvistat men rätten står stadigt på den svenska menyn. Att kombinera tärningar av potatis, kött, korv och lök i en och samma stekpanna är inte bara praktiskt utan även väldigt gott.

Pytt i panna

Ingredienser

4 portioner
1200 g stor potatis
3 stora gula lökar
600 g stekt eller kokt kött och korv
3 msk olja
3 msk smör
salt och svartpeppar
1 kruka persilja

Till servering

stekt ägg
inlagda rödbetor
saltgurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och med vilka ingredienser köttet är tillagat.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Idealblandningen består av 1/4 kokt färsk oxbringa, 1/4 kokt rimmad oxbringa, 1/4 kokt kalv eller fläskstek samt 1/4 falukorv).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Sandra

2023-01-23

Lite förvånande att man ska skölja potatisen i rinnande vatten i fem minuter, låter inte riktigt rimligt 😔

José

2022-11-14

Enkelt och gott…

Kim

2021-02-14

Asch glömde skriva att ett egg givetvis serveras med måltiden