Pytt i panna

19
3
Pytt i panna

Har man puttat ner maten i pannan eller är det de pyttesmå bitarna man menar? Namnet är omtvistat men rätten står stadigt på den svenska menyn. Att kombinera tärningar av potatis, kött, korv och lök i en och samma stekpanna är inte bara praktiskt utan även väldigt gott.

Skriv ut
Pytt i panna

Ingredienser

4 portioner
1200 g
stor potatis
3
stora gula lökar
600 g
stekt eller kokt kött och korv
3 msk
olja
3 msk
smör
-
salt och svartpeppar
1
kruka persilja

Till servering

stekt ägg
inlagda rödbetor
saltgurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven och med vilka ingredienser köttet är tillagat.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Idealblandningen består av 1/4 kokt färsk oxbringa, 1/4 kokt rimmad oxbringa, 1/4 kokt kalv eller fläskstek samt 1/4 falukorv).

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Kim

2021-02-14

Asch glömde skriva att ett egg givetvis serveras med måltiden

Kim

2021-02-14

Jo så är alltid, allt tar alltid längre tid än tänkt, jag kokar potatisen medans jag hackar resterande sedan steker jag potatisen det blir perfekt, körde nyss en gul lök 300g flankstek, 3st chorizos, 1pket bacon å 1 st paprika, sedan när allt är klart så häller jag på laktosfri grädde, serveras med pepparrot och rödbetor.

Claudia

2020-11-03

Det tog längre tid än jag tänkt. Tog tid att hacka allt, men framförallt att steka potatisen i omgångar. Men god pyttipanna.

Testa liknande recept