Pytt i panna
Har man puttat ner maten i pannan eller är det de pyttesmå bitarna man menar? Namnet är omtvistat men rätten står stadigt på den svenska menyn. Att kombinera tärningar av potatis, kött, korv och lök i en och samma stekpanna är inte bara praktiskt utan även väldigt gott.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 kg fast potatis
3 stora gula lökar
600 g korv och eller kött (se tips)
3 msk olja
3 msk smör
salt
svartpeppar
4 ägg
1 kruka persilja
Till servering
inlagda rödbetor
saltgurka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ok, jag ändrar mig. Nu när det är klart och jag ser en av mina söner ta för sig inser jag att det troligtvis inte kommer att räcka till morgondagens matlåda. 😊
Maria
2023-10-19Hur i hela friden…vad är det jag läser för fel? 1,2 kg potatis till 4 personer…kan det stämma? Jag följde receptet troget och förstod när förarbetet var klart att jag lagar mat till ett kompani. Är det jag som inte förstår?
Maria
2023-10-19Jag brukar göra en något förenklad version genom att bara skölja den skalade potatisen i ett durkslag i en minut och sen steker jag all potatis samtidigt (jag har dock en stor och djup stekpanna). Under tiden hackar jag löken och korven och steker det efter receptet. Blir superbra varje gång.
Mattias
2023-07-20