Pytt i panna

Betyg 4.5 av 5.
69 personer har röstat
9
Pytt i panna

Har man puttat ner maten i pannan eller är det de pyttesmå bitarna man menar? Namnet är omtvistat men rätten står stadigt på den svenska menyn. Att kombinera tärningar av potatis, kött, korv och lök i en och samma stekpanna är inte bara praktiskt utan även väldigt gott.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Pytt i panna

Ingredienser

4 portioner
1 kg fast potatis
3 stora gula lökar
600 g korv och eller kött (se tips)
3 msk olja
3 msk smör
salt
svartpeppar
4 ägg
1 kruka persilja

Till servering

inlagda rödbetor
saltgurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
69 personer har röstat

Kommentarer

Ok, jag ändrar mig. Nu när det är klart och jag ser en av mina söner ta för sig inser jag att det troligtvis inte kommer att räcka till morgondagens matlåda. 😊

Maria

2023-10-19

Hur i hela friden…vad är det jag läser för fel? 1,2 kg potatis till 4 personer…kan det stämma? Jag följde receptet troget och förstod när förarbetet var klart att jag lagar mat till ett kompani. Är det jag som inte förstår?

Maria

2023-10-19

Jag brukar göra en något förenklad version genom att bara skölja den skalade potatisen i ett durkslag i en minut och sen steker jag all potatis samtidigt (jag har dock en stor och djup stekpanna). Under tiden hackar jag löken och korven och steker det efter receptet. Blir superbra varje gång.

Mattias

2023-07-20

Testa liknande recept

Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Artistkompott med giftas
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Wok
Betyg 4.1 av 5.
127 personer har röstat
Under 30 min att tillaga