Sötpotatis och korv på plåt med koriandermajonnäs
Plåtmat är både gott, billigt och inte minst enkelt! Låt korv, sötpotatis, paprika och rödlök ta plats på en plåt i ugnen, toppa med spenat och servera med koriandermajonnäs och vips är middagen klar.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4 portioner
1 kg sötpotatis
600 g chorizo eller annan korv
1 röd paprika
2 rödlökar
2 - 3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
65 g färsk bladspenat
1 msk finrivet limeskal
2 msk färskpressad limejuice
Koriandermajonnäs
1 kruka koriander
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 dl neutral rapsolja
För alla
Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Gillar du inte koriander? Smaksätt majonnäsen med färsk basilika istället.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4802 KJ / 1147 kCal
Fett88 g
Salt6 g
Kolhydrater56 g
Protein28 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott!Obs!majonäsen i sig blir väldigt salt men gifter sig fint tillsammans med potatisen och korven. Ta en plåt med höga kanter så går det lättare att blanda runt och potatisen utsöndrar också vätska.
Elin
2024-04-15Ska det verkligen vara hela ägget i majonäsen?
Viktoria
2024-02-22Hej Viktoria! I det här receptet ska hela ägget användas. Vitan gör majonnäsen lite lättare och får en härligt konsistens. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-23Mums så gott! Alla mumsade glatt. Bytte ut koriander mot persilja.
Maria
2024-02-18