Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

175
14
Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

Familjefavoriten som alltid levererar! Korven läggs i en ugnssäker form och fylls med senap, ketchup och bostongurka. Gratinera den i ugnen med ost tills du fått en gyllenbrun, knaprig yta. Servera falukorven med en hemgjord potatismos och en fräsch tomatsallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017

Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk
-
salt och peppar

Korv

550 g
falukorv
2 msk
senap
2 msk
ketchup
1 dl
bostongurka
1 dl
riven ost
1 msk
ströbröd

Tomatsallad

2
tomater
1
rödlök
2 tsk
olja
2 tsk
vinäger

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Skiva tomat och lök och fyll i falukorvens skåror innan den sätts in i ugnen.

Vad tyckte du om receptet?

175

Kommentarer

Göran

1/17/2021

Förädlad falukorv! Gooott!👍

Sofie

1/13/2021

Använde Johnnys sötstark senap. Väldigt gott men man kan med fördel krydda lite med peppar och salt.

Ida-maria

11/5/2020

Vilken senap är att föredra?

Näringsvärde per portion

Energi 2804 KJ / 670 kCal
Fett 33 g
Salt 5.31 g
Kolhydrater 62.2 g
Protein 27.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept