Korvgryta

86
18
Korvgryta

Chorizo, kidneybönor, paprika och krossade tomater utgör grunden till den här mustiga och smakrika korvgrytan. Den smaksätts med spiskummin och sambal oelek och serveras med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022

Korvgryta

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 röd paprika
300 g chorizo
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
140 g tärnat bacon
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 dl vatten
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
1 förp majskorn (à 150 g)
1 romansallad
1 1/2 dl gräddfil

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Frida

2022-05-17

Blir nog gott med vanlig falukorv

Tomas

2022-04-30

Jag hällde i en 2 dl creme Fraiche 32%...och det gjorde smaken mycket fylligare och godare...

Ann-christin

2022-04-07

God korvgryta! Bytte ut bacon mot chorizo, mer kryddor, grädde istf vatten. Inget ris, enbart sallad som tillbehör.

Näringsvärde per portion

Energi 2978 KJ / 710 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 71 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden