Korvgryta

Betyg 4.1 av 5.
127 personer har röstat
22
Korvgryta

Chorizo, kidneybönor, paprika och krossade tomater utgör grunden till den här mustiga och smakrika korvgrytan. Den smaksätts med spiskummin och sambal oelek och serveras med ris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022

Korvgryta

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller pasta
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 röd paprika
300 g chorizo
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
140 g tärnat bacon
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 dl vatten
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
1 förp majskorn (à 150 g)
1 romansallad
1 1/2 dl gräddfil

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
127 personer har röstat

Kommentarer

Riktigt gott

Edvin

2024-10-15

Hur mycket korv ska det vara?

Christer

2024-02-26

Hej Christer! 300 gram korv ska det vara, brukar vara 3 stycken chorizos. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-02-26

Väldigt god men blir skinnfri korv nästa gång 😅

Ann

2024-01-22

Näringsvärde per portion

Energi2978 KJ / 710 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater71 g
Protein28 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chorizostroganoff med gult ris
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig korv med tomat- och bönsalsa
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Blåmusslor med äppelcider och chorizo
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklinggryta med smulade nachos och koriander
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkongryta med rotfrukter och risotto
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga