Korvgryta
Chorizo, kidneybönor, paprika och krossade tomater utgör grunden till den här mustiga och smakrika korvgrytan. Den smaksätts med spiskummin och sambal oelek och serveras med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller pasta
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
1 röd paprika
300 g chorizo
1 msk olivolja
1 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
140 g tärnat bacon
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 dl vatten
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
1 förp majskorn (à 150 g)
1 romansallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2978 KJ / 710 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater71 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt gott
Edvin
2024-10-15Hur mycket korv ska det vara?
Christer
2024-02-26Hej Christer! 300 gram korv ska det vara, brukar vara 3 stycken chorizos. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-26Väldigt god men blir skinnfri korv nästa gång 😅
Ann
2024-01-22