Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korvgryta

Chorizo, kidneybönor, paprika och krossade tomater utgör grunden till den här mustiga och smakrika korvgrytan. Den smaksätts med spiskummin och sambal oelek och serveras med ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 16, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna och skiva korven.
  3. Fräs lök och paprika i oljan tillsammans med spiskummin och tomatpuré i en stor gryta. Ta upp och lägg på en tallrik. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  4. Stek baconet och korven i grytan. Tillsätt grönsaker, bönor, krossade tomater och vatten.
  5. Låt koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.
  6. Häll av majsen och blanda ned i grytan.
  7. Servera korvgrytan med ris eller annat gryn och en klick crème fraiche.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg om ris eller lämpligt gryn används.
Gör laktosfri: byt ut crème fraichen mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 2 röda paprikor
  • 300 g chorizo
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp kidneybönor (à ca 400 g)
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 1 förp majs (à 340 g)
  • 1 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3638 kJ / 870 kCal