I sommarvärmen vill man ha enkel sommarmat som smakar supergott. Här tipsar vi om en massa enkla rätter som du slänger ihop på ett ögonblick.

Text: Ellinor Jidenius
Tips: Här hittar du alla snabba recept att laga i sommar

  • Rödbetssallad med bönor och fetaost

    En matig och smakrik sommarsallad som går snabbt att göra med färdigkokta rödbetor. Blanda med sallad, bönor och krämig fetaost - klart!

    - Rödbetssallad med bönor och fetaost

    Spara

  • Tam mak hoong – papayasallad

    Krispig grön papayasallad är vanlig i Laos och är både salt och stark. Papayasalladen kallas tam mak hoong och görs i mortel på strimlad omogen papaya, chili, tomater och fisksås.

    - Tam mak hoong – papayasallad

    Spara

  • Laxpasta med pepparrotsost

    En busenkel pastarätt med guldkant. Färskost med pepparrot, citronskal och dill gör en god sås och sojabönor och kallrökt lax mättar fint.

    - Laxpasta med pepparrotsost

    Spara

  • Änglamat

    Änglamat är en klassiker bland husmansdesserter. Inte så konstigt då det är superenkelt att göra och väldigt gott. Ta de kex eller kakor som finns hemma och de bär du har i trädgården.

    - Änglamat

    Spara

  • Gazpacho med baguette och bönspread

    Hemgjord gazpacho med baguette toppad med bönspread står på kvällens meny. Gazpacho är en spansk grönsakssoppa som serveras kall med smaker från tomat, paprika, basilika och gurka. Servera soppan med baguetter toppade med krämig bönspread på vita bönor och färskost. Smaklig måltid!

    - Gazpacho med baguette och bönspread

    Spara

  • Halloumiburgare med avokado

    Halloumi och avokado i finstämt smaksällskap med jalapeño och rostad paprikamajonnäs. Den tunt strimlade silverlöken görs extra krispig av ett välgörande isbad. Majonnäsen lyfts till nya höjder av den grillade paprikan. Smakerna höjer varandra och gör denna burgare till en framtida klassiker.

    - Halloumiburgare med avokado

    Spara

  • Kebabspett i bröd med tomatsalsa

    Kebab i trädgården? Med färdiggjorda kebabspett och färdiga bröd gör du godaste och snabbaste lunchen. Fyll bröden med det du tycker om, förslagsvis tomater och koriander.

    - Kebabspett i bröd med tomatsalsa

    Spara

  • Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

    Laga en härlig och färgstark kycklingsallad fylld av allt möjligt gott: brynt kyckling, knaprig bacon, söta jordgubbar, krispiga pekannötter och smakrik ädelost. En matig sallad som lätt blir en ny favoritsallad!

    - Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

    Spara

  • Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

    Söta gubbar, krämig mozzarella, aromatisk basilika och knaprig mandel. Vad blir det? Jo, en spännande jordgubbssallad som överraskar dina gäster med en ovanligt lyckad smakkombination.

    - Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

    Spara

  • Amerikanska bönpannkakor

    Lika fluffiga, men betydligt nyttigare pannkakor med vita bönor och mandelmjöl. Mättande och gott!

    - Amerikanska bönpannkakor

    Spara

  • Banh mi med naem färskkorv och coleslaw

    Banh mi är en matig vietnamesisk macka, här med den asiatiskt kryddade korven naem. Egen sesam-coleslaw är det perfekta tillbehöret. Toppa med rostad lök och koriander för en läcker smakupplevelse utöver det vanliga.

    - Banh mi med naem färskkorv och coleslaw

    Spara

  • Kall potatissallad med crème fraiche

    Kall potatissallad med crème fraiche är en klassisk sommarrätt som passar till det mesta! Här även med majonnäs, dijonsenap och gräslök som sätter smak. Servera den krämiga potatissalladen som tillbehör till rostbiff, kyckling, lax, grönsaker eller på buffén.

    - Kall potatissallad med crème fraiche

    Spara