Kall potatissallad med crème fraiche

6
3
Kall potatissallad med crème fraiche

Kall potatissallad med crème fraiche är en klassisk sommarrätt som passar till det mesta! Här även med majonnäs, dijonsenap och gräslök som sätter smak. Servera den krämiga potatissalladen som tillbehör till rostbiff, kyckling, lax, grönsaker eller på buffén.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Kall potatissallad med crème fraiche

Ingredienser

8 portioner
2 kg
kall kokt potatis
1 dl
finskuren gräslök
5 dl
crème fraiche
1/2 dl
majonnäs
3 tsk
dijonsenap
1 msk
rörsocker eller strösocker
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar

Topping

finskuren gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Birgitta

12/26/2020

Enkel och jättegod 😋 Här gillades den till skinkan också 👍

Alicia

8/10/2020

Riktigt god, gjorde för 4 personer. Rekommenderas verkligen!

Barbro

6/16/2020

Är det verkligen 5 dl creme fraiche?

Redaktionen ICAse

6/17/2020

Hej Barbro! Ja det stämmer med 5 dl crème fraiche, receptet är för 8 personer gjort på 2 kg potatis. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1918 KJ / 457 kCal
Fett 26 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 48 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept