UNDER 30 MIN | Enkel

Kall potatissallad med crème fraiche

Kall potatissallad med crème fraiche är en klassisk sommarrätt som passar till det mesta! Här även med majonnäs, dijonsenap och gräslök som sätter smak. Servera den krämiga potatissalladen som tillbehör till rostbiff, kyckling, lax, grönsaker eller på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i bitar och skär gräslöken fint.
  2. Rör ihop övriga ingredienser och vänd ner potatisen.
  3. Topping: Toppa med extra gräslök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 kg kall kokt potatis
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 5 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 msk rörsocker eller strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Topping
  • finskuren gräslök

Näringsvärde
Per portion

Energi 1918 kJ / 457 kCal