Kall potatissallad med crème fraiche

22
3
Kall potatissallad med crème fraiche

Kall potatissallad med crème fraiche är en klassisk sommarrätt som passar till det mesta! Här även med majonnäs, dijonsenap och gräslök som sätter smak. Servera den krämiga potatissalladen som tillbehör till rostbiff, kyckling, lax, grönsaker eller på buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Kall potatissallad med crème fraiche

Ingredienser

8 portioner
2 kg kall kokt potatis
1 dl finskuren gräslök
5 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
3 tsk dijonsenap
1 msk rörsocker eller strösocker
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Topping

finskuren gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Birgitta

2020-12-26

Enkel och jättegod 😋 Här gillades den till skinkan också 👍

Alicia

2020-08-10

Riktigt god, gjorde för 4 personer. Rekommenderas verkligen!

Barbro

2020-06-16

Är det verkligen 5 dl creme fraiche?

Redaktionen ICAse

2020-06-17

Hej Barbro! Ja det stämmer med 5 dl crème fraiche, receptet är för 8 personer gjort på 2 kg potatis. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1918 KJ / 457 kCal
Fett 26 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 48 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden