Kall potatissallad med crème fraiche

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
7
Kall potatissallad med crème fraiche

Kall potatissallad med crème fraiche är en klassisk sommarrätt som passar till det mesta! Här även med majonnäs, dijonsenap och gräslök som sätter smak. Servera den krämiga potatissalladen som tillbehör till rostbiff, kyckling, lax, grönsaker eller på buffén.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Kall potatissallad med crème fraiche

Ingredienser

8 portioner
2 kg kall kokt potatis
1 dl finskuren gräslök
5 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
3 tsk dijonsenap
1 msk rörsocker eller strösocker
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Topping

finskuren gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Kan jag använda färskpotatis till detta recept?

Ann

2024-05-31

Hej Ann! Det går utmärkt att använda färskpotatis till denna sallad. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-03

Hej! Hur lång tid i förväg kan man göra potatissalladen? Blir den bättre eller sämre av att stå i kylen 1-2 dygn?

Anna

2024-04-29

Hej Anna! Den går fint att göra i förväg! Den blir nog godare av att stå men den kan också blir lite fastare eller "torrare" beroende på vilken typ av potatis som används. Men det är ju lätt att veva ner lite extra crème fraiche då. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-04-30

Jättegod och enkel att göra. Hoppar över dock socker. Behövs inte.

Helén

2023-07-13

Näringsvärde per portion

Energi1918 KJ / 457 kCal
Fett26 g
Salt0.6 g
Kolhydrater48 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Dressing chilistyle
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Senapskräm
Betyg 2.7 av 5.
40 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tranbärs- eller lingonglögg med ingefära
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Agua fresca med vattenmelon och jordgubbar
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga