Kall potatissallad med crème fraiche
Kall potatissallad med crème fraiche är en klassisk sommarrätt som passar till det mesta! Här även med majonnäs, dijonsenap och gräslök som sätter smak. Servera den krämiga potatissalladen som tillbehör till rostbiff, kyckling, lax, grönsaker eller på buffén.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
8 portioner
2 kg kall kokt potatis
1 dl finskuren gräslök
5 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
3 tsk dijonsenap
1 msk rörsocker eller strösocker
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Topping
finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 457 kCal
Fett26 g
Salt0.6 g
Kolhydrater48 g
Protein6 g
Kommentarer
Kan jag använda färskpotatis till detta recept?
Ann
2024-05-31Hej Ann! Det går utmärkt att använda färskpotatis till denna sallad. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-03Hej! Hur lång tid i förväg kan man göra potatissalladen? Blir den bättre eller sämre av att stå i kylen 1-2 dygn?
Anna
2024-04-29Hej Anna! Den går fint att göra i förväg! Den blir nog godare av att stå men den kan också blir lite fastare eller "torrare" beroende på vilken typ av potatis som används. Men det är ju lätt att veva ner lite extra crème fraiche då. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-04-30Jättegod och enkel att göra. Hoppar över dock socker. Behövs inte.
Helén
2023-07-13