Halloumiburgare med avokado
Halloumi och avokado i finstämt smaksällskap med jalapeño och rostad paprikamajonnäs. Den tunt strimlade silverlöken görs extra krispig av ett välgörande isbad. Majonnäsen lyfts till nya höjder av den grillade paprikan. Smakerna höjer varandra och gör denna burgare till en framtida klassiker.
Ingredienser
4 portioner
1/2 silverlök
2 msk inlagd jalapeño
1 hel inlagd grillad paprika
1 1/2 dl majonnäs
salt
svartpeppar
4 halloumiburgare
2 msk olja
2 avokador
1 kruka krispsallad
4 hamburgerbröd (gärna brioche)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3489 KJ / 833 kCal
Fett61 g
Salt3.69 g
Kolhydrater46 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, men det kunde vara lite mer Jalapeno. Kanske en halv chill. Men det är ju bara att göra eget egen smak.
Kjell
2024-09-15Detta är en trevlig kvällsmat/middagsrätt Men jag rekommenderar svensk grillost. Eva
Eva
2021-06-16Jättegott! Sambon tyckte det var riktigt smarrigt också! Tog lite alternativa ingredienser så som rå paprika som jag stekte i olja, vanliga halluomibitar som jag skivade upp, fefferoni iställer för Jalapeno, gul lök som jag endast stekte i olja och vanliga ljusa frallor till hamburgebröd.
Eric
2020-04-04