Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Söta gubbar, krämig mozzarella, aromatisk basilika och knaprig mandel. Vad blir det? Jo, en spännande jordgubbssallad som överraskar dina gäster med en ovanligt lyckad smakkombination. Perfekt som förrätt till kalla delikatesscharkuterier.
Ingredienser
4 portioner
1 dl hel, skållad mandel
1 krm salt
1 l jordgubbar
1/2 kruka basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk balsamvinäger
2 msk mild olivolja
svartpeppar från kvarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1516 KJ / 353 kCal
Fett27 g
Salt0.75 g
Kolhydrater13 g
Protein16 g
Kommentarer
Supergott! Använde pumpafrön istället för mandel, jättegott!
Åsa
2022-04-30Otroligt gott! Använde rostade pinjenötter i stället för mandel.
Lena
2020-08-04