UNDER 15 MIN | Enkel

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Söta gubbar, krämig mozzarella, aromatisk basilika och knaprig mandel. Vad blir det? Jo, en spännande jordgubbssallad som överraskar dina gäster med en ovanligt lyckad smakkombination. Perfekt som förrätt till kalla delikatesscharkuterier.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta mandeln i en torr stekpanna med saltet. Hacka mandeln grovt.
  2. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i halvor.
  3. Plocka och strimla basilikabladen.
  4. Riv eller skär mozzarellaosten i mindre bitar.
  5. Vänd jordgubbar, mozzarella och basilika tillsammans med balsamvinäger och olivolja. Lägg upp det på ett fat.
  6. Strö på mandeln och toppa med några drag med svartpepparkvarnen.
  7. Servera som förrätt t ex som tillbehör till charkuterier

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl hel, skållad mandel
  • 1 krm salt
  • 1 l jordgubbar
  • 1/2 kruka basilika
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk mild olivolja
  • svartpeppar från kvarn

Näringsvärde
Per portion

Energi 1516 kJ / 353 kCal