Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

9
2
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Söta gubbar, krämig mozzarella, aromatisk basilika och knaprig mandel. Vad blir det? Jo, en spännande jordgubbssallad som överraskar dina gäster med en ovanligt lyckad smakkombination. Perfekt som förrätt till kalla delikatesscharkuterier.

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Ingredienser

4 portioner
1 dl hel, skållad mandel
1 krm salt
1 l jordgubbar
1/2 kruka basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk balsamvinäger
2 msk mild olivolja
svartpeppar från kvarn

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarellan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Åsa

2022-04-30

Supergott! Använde pumpafrön istället för mandel, jättegott!

Lena

2020-08-04

Otroligt gott! Använde rostade pinjenötter i stället för mandel.

Näringsvärde per portion

Energi 1516 KJ / 353 kCal
Fett 27 g
Salt 0.75 g
Kolhydrater 13 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden