Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
2
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Söta gubbar, krämig mozzarella, aromatisk basilika och knaprig mandel. Vad blir det? Jo, en spännande jordgubbssallad som överraskar dina gäster med en ovanligt lyckad smakkombination. Perfekt som förrätt till kalla delikatesscharkuterier.

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Ingredienser

4 portioner
1 dl hel, skållad mandel
1 krm salt
1 l jordgubbar
1/2 kruka basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk balsamvinäger
2 msk mild olivolja
svartpeppar från kvarn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Supergott! Använde pumpafrön istället för mandel, jättegott!

Åsa

2022-04-30

Otroligt gott! Använde rostade pinjenötter i stället för mandel.

Lena

2020-08-04

Näringsvärde per portion

Energi1516 KJ / 353 kCal
Fett27 g
Salt0.75 g
Kolhydrater13 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Under 15 min att tillaga
Stekt mozzarella med jordgubbar och basilika i balsamico
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilikapesto med mozzarella och jordgubbar
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sockerkaka med fläderjordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbssmoothie
Betyg 4.1 av 5.
46 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spenat- och mozzarellasallad med mandel
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga