Amerikanska bönpannkakor

70
6
Amerikanska bönpannkakor

En spännande variant på amerikanska pannkakor. Lika fluffiga, men betydligt nyttigare med kokta stora vita bönor och mandelmjöl som ingredienser. Servera bönpannkakorna direkt från stekpannan och toppa med kvarg, passionsfrukt och knapriga hasselnötter!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015

Amerikanska bönpannkakor

Ingredienser

4 portioner
150 g kokta vita bönor (avrunnen vikt)
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk socker av kokos
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1/2 dl mjölk (3 %)
1 krm salt
1 msk kokosolja
kokosolja till stekning
kvarg, passionsfrukt och rostade hasselnötter till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: Byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Imat fraiche, Sour supreme eller tofu (innehåller soja). Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Elin

2020-07-25

Mamman gillade dem men barnen tyckte inte de var något vidare... De kände skillnad med en gång. Supergott med keso och passionsfrukt till! De mättar definitivt mer än vanliga.

Sofie

2020-06-08

Bra recept. Men kanske lite i minsta taget om det ska räcka till 4 personer... Åtminstone till lunch, men kanske lagom om man äter det till frukost eller mellanmål 😊

Malin

2020-02-11

Testade ha havregryn i som jag mixade istället för mandelmjöl. Blev toppen. Men tycker portionerna var små....

Näringsvärde per portion

Energi 2123 KJ / 507 kCal
Fett 39 g
Salt 0.53 g
Kolhydrater 17 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden