UNDER 60 MIN | Medel

Amerikanska bönpannkakor

En spännande variant på amerikanska pannkakor. Lika fluffiga, men betydligt nyttigare med kokta stora vita bönor och mandelmjöl som ingredienser. Servera bönpannkakorna direkt från stekpannan och toppa med kvarg, passionsfrukt och knapriga hasselnötter!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj bönorna väl.
  2. Mixa alla ingredienser till en slät smet med stavmixer eller i matberedare.
  3. Smält kokosoljan i en varm stekpanna, rör ner i smeten.
  4. Stek pannkakor i olja i stekpannan.
  5. Servera bönpannkakorna med kvarg, passionsfrukt och rostade hasselnötter.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: Byt mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Imat fraiche, Sour supreme eller tofu (innehåller soja). Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g kokta vita bönor (avrunnen vikt)
  • 2 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk socker av kokos
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1/2 dl mjölk (3 %)
  • 1 krm salt
  • 1 msk kokosolja
  • kokosolja till stekning
  • kvarg, passionsfrukt och rostade hasselnötter till servering

Näringsvärde
Per portion

Energi 2123 kJ / 507 kCal