Amerikanska bönpannkakor
En spännande variant på amerikanska pannkakor. Lika fluffiga, men betydligt nyttigare med kokta stora vita bönor och mandelmjöl som ingredienser. Servera bönpannkakorna direkt från stekpannan och toppa med kvarg, passionsfrukt och knapriga hasselnötter!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2015
Ingredienser
4 portioner
150 g kokta vita bönor (avrunnen vikt)
2 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk socker av kokos
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1/2 dl mjölk (3 %)
1 krm salt
1 msk kokosolja
kokosolja till stekning
kvarg, passionsfrukt och rostade hasselnötter till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2123 KJ / 507 kCal
Fett39 g
Salt0.53 g
Kolhydrater17 g
Protein19 g
Kommentarer
Mamman gillade dem men barnen tyckte inte de var något vidare... De kände skillnad med en gång. Supergott med keso och passionsfrukt till! De mättar definitivt mer än vanliga.
Elin
2020-07-25Bra recept. Men kanske lite i minsta taget om det ska räcka till 4 personer... Åtminstone till lunch, men kanske lagom om man äter det till frukost eller mellanmål 😊
Sofie
2020-06-08Testade ha havregryn i som jag mixade istället för mandelmjöl. Blev toppen. Men tycker portionerna var små....
Malin
2020-02-11