Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

80
22
Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

Laga en härlig och färgstark kycklingsallad fylld av allt möjligt gott: brynt kyckling, knaprig bacon, söta jordgubbar, krispiga pekannötter och smakrik ädelost. En matig sallad som lätt blir en ny favoritsallad!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklingfiléer
1 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar

Balsamicodressing

2 msk balsamvinäger
2 tsk flytande honung
3/4 dl olivolja
2 krm flingsalt
2 krm svartpeppar
150 g skivad bacon
1 l färska jordgubbar
100 g ädelost
150 g blandsallad
1 dl hackade rostade pecannötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Mats

2021-08-14

Magiskt god sallad! Går att byta ut pekannötter till hasselnötter om man så vill det :)

Marie

2021-07-31

Fantastiskt god sallad som jag gjort flera gånger i sommar. En klar favorit!

Monica

2021-07-27

Kanongod sommarsallad.

Näringsvärde per portion

Energi 3029 KJ / 723 kCal
Fett 56 g
Salt 4.03 g
Kolhydrater 15 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden