Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing
Laga en härlig och färgstark kycklingsallad fylld av allt möjligt gott: brynt kyckling, knaprig bacon, söta jordgubbar, krispiga pekannötter och smakrik ädelost. En matig sallad som lätt blir en ny favoritsallad!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfiléer
1 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
Balsamicodressing
2 msk balsamvinäger
2 tsk flytande honung
3/4 dl olivolja
2 krm flingsalt
2 krm svartpeppar
150 g skivad bacon
1 l färska jordgubbar
100 g ädelost
150 g blandsallad
1 dl hackade rostade pecannötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3029 KJ / 723 kCal
Fett56 g
Salt4.03 g
Kolhydrater15 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tycker inte om ädelost, kan jag byta till fetaost?
Annette
2024-05-18Hej Annette! Det går bra att byta till fetaost. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-20Jag bytte jordgubbar till fryst mango, supergott!
Lotta
2024-01-06Vad kan passa i stället för jordgubbar om man gör denna på vintern? Päron kanske?
Victoria
2023-10-31Hej Victoria! Ja det låter som en bra ersättare. Päron, ädelost och balsamvinäger är jättegott. Lycka till med din sallad. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-01