Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Banh mi med naem färskkorv och coleslaw

Banh mi är en matig vietnamesisk macka, här med den asiatiskt kryddade korven naem. Egen sesam-coleslaw är det perfekta tillbehöret. Toppa med rostad lök och koriander för en läcker smakupplevelse utöver det vanliga.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela baguetten i fyra bitar och dela dem på längden.
  2. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. 
  3. Hyvla spetskålen tunt, gärna på en mandolin och lägg i en bunke. Pressa lime över och salta. Vänd ner majonnäs och sesamfrö. Ansa och skiva salladslöken tunt och vänd ner i bunken. 
  4. Hyvla gurkan tunt på längden, gärna med mandolin. 
  5. Grilla korven. Skär den i bitar. Skölj salladen och lossa bladen.
  6. Lägg korven i bröden med kålsallad, gurka och sallad. Toppa med koriander och rostad lök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och korven.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av bröd och rostad lök.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 baguette
  • 2 msk sesamfrö
  • 300 g spetskål
  • 1 msk färskpressad lime
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2 salladslökar
  • 1/2 gurka
  • 300 g färskkorv (gärna naem)
  • 1 grönsalladshuvud
  • 1/2 kruka koriander
  • rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer