Kebabspett i bröd med tomatsalsa

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
1
Kebabspett i bröd med tomatsalsa

Den godaste kebaben görs hemma i köket! Fyll färdiga pitabröd med kebabspetten och vips är middagen klar. Rikligt med färsk koriander och tomat tar kebaben från skräpmat till en grön vardagsfavorit.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Kebabspett i bröd med tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
250 g  kvartade körsbärstomater
1/2   hackad gul lök
1   skalad, pressad vitlöksklyfta
2 dl  hackad koriander
1 msk  färskpressad limejuice
1 tsk  chiliflakes
1 tsk  salt
4   färdiga kebabspett (4 st motsvarar ca 350 g)
4   pitabröd
4 msk  matyoghurt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd. Kontrollera innehållet i kebabspetten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pitabröd och kebabspett. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pitabröd och kebabspett. Byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersätttningsprodukt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pitabröd och kebabspett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentar

Gott!

Sigbrith

2020-05-08

Näringsvärde per portion

Energi1883 KJ / 451 kCal
Fett19 g
Salt4.14 g
Kolhydrater48 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Grillade kebabspett med bacon
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med couscous, pitabröd och yoghurt
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med gräddfil och gurka
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med rostad paprika
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab med grillspett och kikärtscrème fraiche
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga