Kebabspett i bröd med tomatsalsa

11
1
Kebabspett i bröd med tomatsalsa

Den godaste kebaben görs hemma i köket! Fyll färdiga pitabröd med kebabspetten och vips är middagen klar. Rikligt med färsk koriander och tomat tar kebaben från skräpmat till en grön vardagsfavorit.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Kebabspett i bröd med tomatsalsa

Ingredienser

4 portioner
250 g
kvartade körsbärstomater
1/2
hackad gul lök
1
skalad, pressad vitlöksklyfta
2 dl
hackad koriander
1 msk
färskpressad limejuice
1 tsk
chiliflakes
1 tsk
salt
4
färdiga kebabspett (4 st motsvarar ca 350 g)
4
pitabröd
4 msk
matyoghurt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd. Kontrollera innehållet i kebabspetten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pitabröd och kebabspett. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pitabröd och kebabspett. Byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersätttningsprodukt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pitabröd och kebabspett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Sigbrith

2020-05-08

Gott!

Näringsvärde per portion

Energi 1883 KJ / 451 kCal
Fett 19 g
Salt 4.14 g
Kolhydrater 48 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept