Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kebabspett i bröd med tomatsalsa

Den godaste kebaben görs hemma i köket! Fyll färdiga pitabröd med kebabspetten och vips är middagen klar. Rikligt med färsk koriander och tomat tar kebaben från skräpmat till en grön vardagsfavorit.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda körsbärstomater, lök, vitlök, koriander, limejuice, chiliflakes och salt.
  2. Grilla eller stek kebabspett. Värm eller grilla pitabröd.
  3. Fyll bröden med spett, tomatsalsa och gärna en klick matyoghurt.  

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt pitabröd. Kontrollera innehållet i kebabspetten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pitabröd och kebabspett. Välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pitabröd och kebabspett. Byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersätttningsprodukt.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pitabröd och kebabspett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kvartade körsbärstomater
  • 1/2 hackad gul lök
  • 1 skalad, pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl hackad koriander
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 4 färdiga kebabspett (4 st motsvarar ca 350 g)
  • 4 pitabröd
  • 4 msk matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1883 kJ / 451 kCal