Rödbetssallad med bönor och fetaost

32
4
Rödbetssallad med bönor och fetaost

Denna rödbetssallad passar fint på en buffé eller bara som den är med bröd till. Spara tid genom att använda färdigkokta rödbetor. Ihop med blandade bönor och krämig fetaost blir den smakrik och mättande.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Rödbetssallad med bönor och fetaost

Ingredienser

4 portioner
500 g färdigkokta skalade rödbetor
2 förp kokta blandade bönor (à 380 g)
1 skalad pressad vitlöksklyfta
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1/2 dl hackad persilja
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk salt
65 g rucola
150 g smulad fetaost

Till servering

grillad kyckling

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost. Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Charlene

2021-10-11

Höftade det mesta och det smakade jättegott, höfta inte chiliflakes, tips ;) Rev rödbetorna i matberedare och det gick smidigt å fort att göra denna sallad. Med resten ska jag testa att toppa med rostade pinjenötter

Vanja

2021-07-16

Jättelätt o supersmarrigt. Jag åt den till kokt ris och smulade över hackad sötmandel. Rekommenderas.

Karin

2020-11-19

Mycket gott! Det kommer jag laga fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 568 kCal
Fett 19 g
Salt 4.08 g
Kolhydrater 38 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept