Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödbetssallad med bönor och fetaost

Denna rödbetssallad passar fint på en buffé eller bara som den är med bröd till. Spara tid genom att använda färdigkokta rödbetor. Ihop med blandade bönor och krämig fetaost blir den smakrik och mättande.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rödbetor i cm–stora bitar.
  2. Häll av, skölj och låt de blandade bönorna rinna av. 
  3. Rör ihop vitlök, citronskal, citronjuice, olivolja, persilja, chiliflakes och salt. 
  4. Blanda betor och bönor med dressingen och ruccola. Toppa med fetaost. 
  5. Servera gärna rödbetssalladen med färdiggrillad kyckling.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost. Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färdigkokta skalade rödbetor
  • 2 förp kokta blandade bönor (à 380 g)
  • 1 skalad pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 65 g ruccola
  • 150 g smulad fetaost
Till servering
  • grillad kyckling
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2370 kJ / 568 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept