Rödbetssallad med bönor och fetaost

28
2 Klimatsmart
Rödbetssallad med bönor och fetaost

Denna rödbetssallad passar fint på en buffé eller bara som den är med bröd till. Spara tid genom att använda färdigkokta rödbetor. Ihop med blandade bönor och krämig fetaost blir den smakrik och mättande.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Rödbetssallad med bönor och fetaost

Ingredienser

4 portioner
500 g
färdigkokta skalade rödbetor
2
förp kokta blandade bönor (à 380 g)
1
skalad pressad vitlöksklyfta
1 msk
finrivet citronskal
1/2 dl
färskpressad citronjuice
2 msk
olivolja
1/2 dl
hackad persilja
1/2 tsk
chiliflakes
1 tsk
salt
65 g
rucola
150 g
smulad fetaost

Till servering

grillad kyckling

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost. Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Kontrollera innehållet i kryddblandningen på kycklingen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Karin

2020-11-19

Mycket gott! Det kommer jag laga fler gånger.

Gunilla

2020-07-21

Riktigt smakrikt. Över förväntan. Dressingen är grejen

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 568 kCal
Fett 19 g
Salt 4.08 g
Kolhydrater 38 g
Protein 56 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept