Änglamat

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
2
Änglamat

Kombinationen av sött bröd i mjölk, len grädde och syrliga lingon eller andra bär är det som gör änglamaten till en klassiker bland husmansdesserter. Det spelar ingen roll vilka söta skorpor, vetebullar eller kakor du använder dig av – ta dem som finns hemma helt enkelt!

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Änglamat

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl vispgrädde
8 småkakor (t ex drömmar)
2 msk mjölk (3%)
1 1/2 dl färska eller frysta, tinade lingon
jordgubbar till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Älskar Ängamat, smakar barndom

Maria

2020-08-15

Min/mammas version: kaksmulor, sylt och vispgrädde serveras i stor härlig glasstrut!

Agneta

2017-09-21

Näringsvärde per portion

Energi1093 KJ / 262 kCal
Fett20 g
Salt0.15 g
Kolhydrater19 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Smoothie pops med lingon och jordgubbar
Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingonrulle med vispad smetana
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strutar med lingongrädde
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordgubbar med gammaldags mjölk
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kokosmuffins med lingon
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lingonglass med rostad mandel
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga