UNDER 15 MIN | Enkel

Änglamat

Kombinationen av sött bröd i mjölk, len grädde och syrliga lingon eller andra bär är det som gör änglamaten till en klassiker bland husmansdesserter. Det spelar ingen roll vilka söta skorpor, vetebullar eller kakor du använder dig av – ta dem som finns hemma helt enkelt!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa grädden fluffig men inte för hårt.
  2. Krossa kakorna grovt och lägg i botten av 4  tallrikar/assietter (för 4 port). Skeda över mjölken. Klicka på grädden. Toppa med lingon och jordgubbar.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria skorpor, bullar eller kakor.  
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och bröd/kakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfria bröd/kakor och byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria skorpor, bullar eller kakor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 8 småkakor (t ex drömmar)
  • 2 msk mjölk (3%)
  • 1 1/2 dl färska eller frysta, tinade lingon
  • jordgubbar till garnering

Näringsvärde
Per portion

Energi 1093 kJ / 262 kCal