Änglamat

7
2
Änglamat

Kombinationen av sött bröd i mjölk, len grädde och syrliga lingon eller andra bär är det som gör änglamaten till en klassiker bland husmansdesserter. Det spelar ingen roll vilka söta skorpor, vetebullar eller kakor du använder dig av – ta dem som finns hemma helt enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Änglamat

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 dl
vispgrädde
8
småkakor (t ex drömmar)
2 msk
mjölk (3%)
1 1/2 dl
färska eller frysta, tinade lingon
-
jordgubbar till garnering

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria skorpor, bullar eller kakor.  
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, mjölk och bröd/kakor.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt. Använd mjölkfria bröd/kakor och byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfria skorpor, bullar eller kakor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Maria

2020-08-15

Älskar Ängamat, smakar barndom

Agneta

2017-09-21

Min/mammas version: kaksmulor, sylt och vispgrädde serveras i stor härlig glasstrut!

Näringsvärde per portion

Energi 1093 KJ / 262 kCal
Fett 20 g
Salt 0.15 g
Kolhydrater 19 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept