Tam mak hoong – papayasallad

2
0
Tam mak hoong – papayasallad

Krispig grön papayasallad är vanlig i Laos och är både salt och stark. Papayasalladen kallas tam mak hoong och görs i mortel på strimlad omogen papaya, chili, tomater och fisksås.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Tam mak hoong – papayasallad

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g papaya (gärna omogen)
1/4 gurka
100 g körsbärstomater
2 msk rörsocker
1 msk asiatisk fisksås
1 - 2 finhackade röda chilifrukter
2 skalade vitlöksklyftor
2 msk färskpressad limejuice

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisksåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 499 KJ / 119 kCal
Fett 1 g
Salt 1 g
Kolhydrater 24 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden