UNDER 30 MIN | Enkel

Tam mak hoong – papayasallad

Krispig grön papayasallad är vanlig i Laos och är både salt och stark. Papayasalladen kallas tam mak hoong och görs i mortel på strimlad omogen papaya, chili, tomater och fisksås.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur papayan. Strimla papaya och gurka fint. Halvera tomaterna.
  2. Blanda socker och fisksås tills sockret löses upp.
  3. Mortla chili och vitlök i en stor mortel. Tillsätt alla ingredienser och mortla tills allt är ordentligt blandat.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisksåsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g papaya (gärna omogen)
  • 1/4 gurka
  • 100 g körsbärstomater
  • 2 msk rörsocker
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 - 2 finhackade röda chilifrukter
  • 2 skalade vitlöksklyftor
  • 2 msk färskpressad limejuice

Näringsvärde
Per portion

Energi 499 kJ / 119 kCal