Laxpasta med pepparrotsost
Färskost smaksatt med pepparrot, citronskal och dill lägger grunden för en härlig pastarätt med proteinrika sojabönor och kallrökt lax. Bäst blir laxpastan med en tunnare pastasort, som linguine. Det är verkligen busenkelt, men ändå med guldkant.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
300 g linguine (eller tunn spagetti)
250 g frysta sojabönor
1 ask färskost med pepparrot (125 g)
1 msk finrivet citronskal
1 dl hackad dill
salt
svartpeppar
200 g kallrökt lax i skivor
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2328 KJ / 558 kCal
Fett20 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God o enkel men behöver kompletteras med pepparrotsvisp.
Katarina
2024-06-24Pastan var supergod!!! Rekommenderar alla varmt att testa denna superrätt! Vi drack vitt vin till och det blev ju inte direkt sämre för det :)
Frida
2023-07-17Väldigt väldigt milda smaker trots mer citron och både timjan och dill. Hade varit gott med färsk pepparrot i såsen. Goda ingredienser men med ett smaklöst resultat.
Nina
2022-02-22