Laxpasta med pepparrotsost

34
7
Laxpasta med pepparrotsost

Färskost smaksatt med pepparrot, citronskal och dill lägger grunden för en härlig pastarätt med proteinrika sojabönor och kallrökt lax. Bäst blir laxpastan med en tunnare pastasort, som linguine. Det är verkligen busenkelt, men ändå med guldkant.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Laxpasta med pepparrotsost

Ingredienser

4 portioner
300 g linguine (eller tunn spagetti)
250 g frysta sojabönor
1 ask färskost med pepparrot (125 g)
1 msk finrivet citronskal
1 dl hackad dill
salt och svartpeppar
200 g kallrökt lax i skivor
citronklyftor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot tofu eller mjölkproteinfritt färskostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Nina

2022-02-22

Väldigt väldigt milda smaker trots mer citron och både timjan och dill. Hade varit gott med färsk pepparrot i såsen. Goda ingredienser men med ett smaklöst resultat.

Per

2021-05-18

Rätt in på favvolistan! * Dubblade mängden lax * Glutenfri linguine * La till frusna ärtor * Pepparotsvisp på laxen 😋😋😋😋

Sofia

2021-04-07

Helt okej, men tyckte tyvärr att det blev ganska smaklöst. Pluspoäng för att det var enkelt och snabbt gjort. Hade nog kunnat bli godare med mer pepparrotsmak!

Näringsvärde per portion

Energi 2328 KJ / 558 kCal
Fett 20 g
Salt 4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden