Laxpasta med pepparrotsost

31
6
Laxpasta med pepparrotsost

Färskost smaksatt med pepparrot, citronskal och dill lägger grunden för en härlig pastarätt med proteinrika sojabönor och kallrökt lax. Bäst blir laxpastan med en tunnare pastasort, som linguine. Det är verkligen busenkelt, men ändå med guldkant.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Laxpasta med pepparrotsost

Ingredienser

4 portioner
300 g
linguine (eller tunn spagetti)
250 g
frysta sojabönor
1
ask färskost med pepparrot (125 g)
1 msk
finrivet citronskal
1 dl
hackad dill
-
salt och svartpeppar
200 g
kallrökt lax i skivor
-
citronklyftor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot tofu eller mjölkproteinfritt färskostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Per

2021-05-18

Rätt in på favvolistan! * Dubblade mängden lax * Glutenfri linguine * La till frusna ärtor * Pepparotsvisp på laxen 😋😋😋😋

Sofia

2021-04-07

Helt okej, men tyckte tyvärr att det blev ganska smaklöst. Pluspoäng för att det var enkelt och snabbt gjort. Hade nog kunnat bli godare med mer pepparrotsmak!

Bettina

2020-12-15

Satte hälften av bönorna, räckte gott och väl. Hade nog blivit 4/5 om man hade rivit i extra pepparrot. Mycket enkel och god rätt som går snabbt att göra!

Näringsvärde per portion

Energi 2328 KJ / 558 kCal
Fett 20 g
Salt 4 g
Kolhydrater 62 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept