Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Laxpasta med pepparrotsost

Färskost smaksatt med pepparrot, citronskal och dill lägger grunden för en härlig pastarätt med proteinrika sojabönor och kallrökt lax. Bäst blir laxpastan med en tunnare pastasort, som linguine. Det är verkligen busenkelt, men ändå med guldkant.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg i sojabönorna sista minuten. 
  2. Häll av men spara 2 dl pastavatten (för 4 personer). 
  3. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Rör i färskosten, pastavattnet, citronskalet och dillen. Värm försiktigt. Salta och peppra. 
  4. Servera med den kallrökta laxen, citronklyftor och gärna en stor grönsallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskosten mot tofu eller mjölkproteinfritt färskostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g linguine (eller tunn spagetti)
  • 250 g frysta sojabönor
  • 1 ask färskost med pepparrot (125 g)
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 dl hackad dill
  • salt och svartpeppar
  • 200 g kallrökt lax i skivor
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2328 kJ / 558 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept