Hoppa till sidans innehåll

Från saftiga scones med halloncurd och clotted cream till söt morotskaka och macarons. Fyll upp tekopparna och bjud in till afternoon tea med en meny som utlovar smaksensationer och imponerade fikagäster.

Recept Sofia Nilsson Styling Linda Berlin Foto Lennart Weibull
Tips: Här hittar du fler recept till afternoon tea!

  • Scones med filmjölk

    Scones med filmjölk

    Baka scones till helgfrukosten eller afternoon tea-bjudningen. Med filmjölk i smeten blir sconesen extra saftiga och goda. Servera nygräddade med smör och ost eller på engelskt vis med clotted cream och marmelad.

    - Scones med filmjölk

    Spara

  • Scones med cheddar

    Scones med cheddar

    Saftiga och fluffiga scones med cheddar både i degen och på toppen ger en god, salt ostsmak och en frasig yta på sconesen. Smakar bäst nygräddade med smör och gärna en kopp te.

    - Scones med cheddar

    Spara

  • Halloncurd

    Halloncurd

    Denna rosa hallondröm får du bara inte missa! En halloncurd som är lika god som vacker och passar perfekt på allt från pannkakor och våfflor till gröt och som fyllning i bakverk.

    - Halloncurd

    Spara

  • Rabarbermarmelad

    Rabarbermarmelad

    Ta tillvara vårens rabarber och koka en ljuvlig söt och syrlig rabarbermarmelad med smak av vanilj. Passar utmärkt till sconesen, på pannkakan och gröten eller till ostbrickan.

    - Rabarbermarmelad

    Spara

  • Clotted cream

    Clotted cream

    Clotted cream och sylt är de klassiska tillbehören till brittiska scones. Clotted cream görs genom att sjuda grädde över vattenbad och sedan vispa ihop till en slät kräm. Gör den gärna kvällen innan och servera med nybakade scones till helgfrukosten.

    - Clotted cream

    Spara

  • Sandwich med äggkräm, gurka och krasse

    Sandwich med äggkräm, gurka och krasse

    En klassisk äggsandwich hör brittisk afternoon tea till. Testa denna variant med en kräm av ägg, majonnäs, cornichons och kapris mellan lager av saftig kavring och dekorera utsidan med hyvlad gurka och krasse.

    - Sandwich med äggkräm, gurka och krasse

    Spara

  • Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost

    Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost

    Fyllda nybakade minicroissanter är galet goda till frukost eller afternoon tea! Här med en krämig pepparrotsfärskost, rökt lax, krispiga rädisor och dillkvistar.

    - Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost

    Spara

  • Madeleinekaka

    Madeleinekaka

    Madeleinekakan är inte bara känd från Proust utan också för sin signifikanta musselform. Den sockerkaksliknande kakan med mild smak av citron och vanilj är lätt och fluffig och ljuvligt god till fikat.

    - Madeleinekaka

    Spara

  • Morotskaka i miniformat

    Morotskaka i miniformat

    En saftig morotskaka slår aldrig fel – här i miniformat och toppade med finhackade nötter. Sötman från morötterna i kakan tillsammans med färskostfrosting är en oemotståndlig kombination och passar perfekt till nästa fikabjudning.

    - Morotskaka i miniformat

    Spara

  • Macarons

    Macarons

    Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig glutenfri småkaka gjord av mandelmjöl som är frasig utanpå och seg inuti. Fyll dina macarons med allt från valfri curd eller hasselnötskräm.

    - Macarons

    Spara