Från saftiga scones med halloncurd och clotted cream till söt morotskaka och macarons. Fyll upp tekopparna och bjud in till afternoon tea med en meny som utlovar smaksensationer och imponerade fikagäster. Recept Sofia Nilsson Styling Linda Berlin Foto Lennart Weibull Tips: Här hittar du fler recept till afternoon tea! Scones med filmjölk Scones med filmjölk Baka scones till helgfrukosten eller afternoon tea-bjudningen. Med filmjölk i smeten blir sconesen extra saftiga och goda. Servera nygräddade med smör och ost eller på engelskt vis med clotted cream och marmelad. - Scones med filmjölk Spara Scones med cheddar Scones med cheddar Saftiga och fluffiga scones med cheddar både i degen och på toppen ger en god, salt ostsmak och en frasig yta på sconesen. Smakar bäst nygräddade med smör och gärna en kopp te. - Scones med cheddar Spara Halloncurd Halloncurd Denna rosa hallondröm får du bara inte missa! En halloncurd som är lika god som vacker och passar perfekt på allt från pannkakor och våfflor till gröt och som fyllning i bakverk. - Halloncurd Spara Rabarbermarmelad Rabarbermarmelad Ta tillvara vårens rabarber och koka en ljuvlig söt och syrlig rabarbermarmelad med smak av vanilj. Passar utmärkt till sconesen, på pannkakan och gröten eller till ostbrickan. - Rabarbermarmelad Spara Clotted cream Clotted cream Clotted cream och sylt är de klassiska tillbehören till brittiska scones. Clotted cream görs genom att sjuda grädde över vattenbad och sedan vispa ihop till en slät kräm. Gör den gärna kvällen innan och servera med nybakade scones till helgfrukosten. - Clotted cream Spara Sandwich med äggkräm, gurka och krasse Sandwich med äggkräm, gurka och krasse En klassisk äggsandwich hör brittisk afternoon tea till. Testa denna variant med en kräm av ägg, majonnäs, cornichons och kapris mellan lager av saftig kavring och dekorera utsidan med hyvlad gurka och krasse. - Sandwich med äggkräm, gurka och krasse Spara Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost Fyllda nybakade minicroissanter är galet goda till frukost eller afternoon tea! Här med en krämig pepparrotsfärskost, rökt lax, krispiga rädisor och dillkvistar. - Croissanter med rökt lax och pepparrotsfärskost Spara Madeleinekaka Madeleinekaka Madeleinekakan är inte bara känd från Proust utan också för sin signifikanta musselform. Den sockerkaksliknande kakan med mild smak av citron och vanilj är lätt och fluffig och ljuvligt god till fikat. - Madeleinekaka Spara Morotskaka i miniformat Morotskaka i miniformat En saftig morotskaka slår aldrig fel – här i miniformat och toppade med finhackade nötter. Sötman från morötterna i kakan tillsammans med färskostfrosting är en oemotståndlig kombination och passar perfekt till nästa fikabjudning. - Morotskaka i miniformat Spara Macarons Macarons Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig glutenfri småkaka gjord av mandelmjöl som är frasig utanpå och seg inuti. Fyll dina macarons med allt från valfri curd eller hasselnötskräm. - Macarons Spara