Hoppa till sidans innehåll

Siri Barje är kocken och matstylisten som med sitt populära instagramkonto @olivehummer inspirerar till grön och enkel matlagning. Tillsammans med sin mamma Ann har hon satt ihop en härlig midsommarmeny och samlat sina bästa tips.

Alexandra Vikström

Tips: Här hittar du alla midsommarecept!

Siris bästa midsommartips

 • Gör egen snaps

  Krydda snapsen själv. En med basilika och fläder kanske! Eller med nyponros och mynta. Ta en fin glasflaska, tryck ned färska blommor, örter och blad och fyll upp med brännvin. Klar att ställa fram på bordet. Vackert och gott!

 • Våga blanda

  Satsa på en neutral duk och låt tallrikar, bestick, glas och allt annat stå för färg och form. Våga blanda porslin. Ha olika tallrikar eller olika vinglas, det är bara kul och gör dukningen spännande.

 • Dekorationer från naturen

  Ta in naturen i dukningen. Inte bara med blommor på bordet utan lägg också dit kvistar och knyt blommor med snöre runt glasen. I stället för att knyta blommor runt servetten och besticken är det fint att lägga dit en dillkvist eller gräslök. Oväntat och fint!

 • Klassiskt med twist

  Alla älskar klassisk mat med en twist! Piffa med roliga och annorlunda toppings. Till exempel krasse på sillen i stället för gräslök. En finfin variant på den klassiska jordgubbstårtan är att marinera jordgubbar i mynta och servera med yoghurt eller crème fraiche.

 • Planera för kvällningen

  Sätt upp en ljusslinga över bordet som du hänger lite vilda blommor på. Det kommer lyfta festen till nya höjder och så blir det så mysigt när ni tänder den senare på kvällen. Lägg ut filtar eller sjalar till alla stolar, det är alltid någon som fryser.