Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

5
1
Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Bärpaj hör sommaren till! Den här smulpajen får crunch från solrosfrön och sesamfrön som blandas ner i degen. Toppa med mynta och citronskal och servera med vispad crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Ingredienser

8-10 bitar

Deg

100 g smör
3 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
3 msk rörsocker
3 msk solrosfrön
3 msk vita sesamfrön

Fyllning

1 l blandade bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar eller vinbär)
4 msk rörsocker
1 msk potatismjöl

Crème fraiche

2 dl crème fraiche
1/2 msk florsocker

Till garnering

1 msk finrivet citronskal
färsk mynta

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Uteslut crème fraiche och bjud istället med mjölkproteinfri glass eller sorbet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Sophia

2018-06-15

Använd Arla Köket syrad grädde istället för creme fraiche- blir fluffigare och fräscht till.

Näringsvärde per portion

Energi 1548 KJ / 370 kCal
Fett 23 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 35 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden