Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

5
1
Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Bärpaj hör sommaren till! Den här smulpajen får crunch från solrosfrön och sesamfrön som blandas ner i degen. Toppa med mynta och citronskal och servera med vispad crème fraiche.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Ingredienser

8-10 bitar

Deg

100 g
smör
3 dl
vetemjöl (gärna fullkorn)
3 msk
rörsocker
3 msk
solrosfrön
3 msk
vita sesamfrön

Fyllning

1 l
blandade bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar eller vinbär)
4 msk
rörsocker
1 msk
potatismjöl

Crème fraiche

2 dl
crème fraiche
0.5 msk
florsocker

Till garnering

1 msk
finrivet citronskal
-
färsk mynta

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Uteslut crème fraiche och bjud istället med mjölkproteinfri glass eller sorbet.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Sophia

6/15/2018

Använd Arla Köket syrad grädde istället för creme fraiche- blir fluffigare och fräscht till.

Näringsvärde per portion

Energi 1548 KJ / 370 kCal
Fett 23 g
Salt 0.17 g
Kolhydrater 35 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept