Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche
Bärpaj hör sommaren till! Den här smulpajen får crunch från solrosfrön och sesamfrön som blandas ner i degen. Toppa med mynta och citronskal och servera med vispad crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
8-10 bitar
Deg
100 g smör
3 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
3 msk rörsocker
3 msk solrosfrön
3 msk vita sesamfrön
Fyllning
1 l blandade bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar eller vinbär)
4 msk rörsocker
1 msk potatismjöl
Crème fraiche
2 dl crème fraiche
1/2 msk florsocker
Till garnering
1 msk finrivet citronskal
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1548 KJ / 370 kCal
Fett23 g
Salt0.17 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentar
Använd Arla Köket syrad grädde istället för creme fraiche- blir fluffigare och fräscht till.
Sophia
2018-06-15