Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Bärpaj hör sommaren till! Den här smulpajen får crunch från solrosfrön och sesamfrön som blandas ner i degen. Toppa med mynta och citronskal och servera med vispad crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Ingredienser

8-10 bitar

Deg

100 g  smör
3 dl  vetemjöl (gärna fullkorn)
3 msk  rörsocker
3 msk  solrosfrön
3 msk  vita sesamfrön

Fyllning

1 l  blandade bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar eller vinbär)
4 msk  rörsocker
1 msk  potatismjöl

Crème fraiche

2 dl  crème fraiche
1/2 msk  florsocker

Till garnering

1 msk  finrivet citronskal
färsk mynta

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Uteslut crème fraiche och bjud istället med mjölkproteinfri glass eller sorbet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Använd Arla Köket syrad grädde istället för creme fraiche- blir fluffigare och fräscht till.

Sophia

2018-06-15

Näringsvärde per portion

Energi1548 KJ / 370 kCal
Fett23 g
Salt0.17 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Fruktkaka med torkade fikon
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smulpaj med blåbär och hallon
Betyg 3.9 av 5.
159 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smulpaj
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pettsons fattiga honungsriddare
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fläderpannacotta med limemarinerade bär
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj med kokos
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga