Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Bärpaj hör sommaren till! Den här smulpajen får crunch från solrosfrön och sesamfrön som blandas ner i degen. Toppa med mynta och citronskal och servera med vispad crème fraiche.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Ingredienser

8-10 bitar

Deg

100 g smör
3 dl vetemjöl (gärna fullkorn)
3 msk rörsocker
3 msk solrosfrön
3 msk vita sesamfrön

Fyllning

1 l blandade bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar eller vinbär)
4 msk rörsocker
1 msk potatismjöl

Crème fraiche

2 dl crème fraiche
1/2 msk florsocker

Till garnering

1 msk finrivet citronskal
färsk mynta

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Använd Arla Köket syrad grädde istället för creme fraiche- blir fluffigare och fräscht till.

Sophia

2018-06-15

Näringsvärde per bit

Energi1548 KJ / 370 kCal
Fett23 g
Salt0.17 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Påskbakelse med dulce de leche och bär
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktkaka med torkade fikon
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Posset gjord på vinbär
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläderpannacotta med limemarinerade bär
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mjölkfri smulpaj
Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pettsons fattiga honungsriddare
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga