Romdipp med chips
Alla gillar chips och dipp! Denna lyxvariant med rom är perfekt att lugna hungern med innan buffén dukas fram. Smetana ger romdippen en rund och fin smak som bryts av med frisk lime och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
ca 3 dl
1/2 silverlök
2 dl smetana
1 dl gräddfil
1 tsk finrivet limeskal
1/2 tsk färskpressad limejuice
1/2 dl finhackad dill
1 krm salt
1 krm peppar
1 burk stenbitsrom eller sikrom (à ca 80 g)
Till servering
1 påse lättsaltade chips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är baserat på 3 dl romdipp. Chips är inte inkluderat.
Energi3557 KJ / 844 kCal
Fett77 g
Salt7.12 g
Kolhydrater13 g
Protein27 g
Kommentarer
Kan man röra ihop dippen på förmiddagen även om den ska serveras som vickning ganska sent ikväll? 🤔Kanske om jag väntar med att röra ner romen tills ikväll? Vad tror ni?
Matilda
2024-06-21Hej Matilda! Det går bra att förbereda dippen. Används stenbitsrom så kan den färga dippen lite rosa. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-24Väldigt gott! Kommer att göra den fler gånger.
Anders
2021-01-01Lyxdipp
Maria
2020-12-23