Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Romdipp med chips

Alla gillar chips och dipp! Denna lyxvariant med rom är perfekt att lugna hungern med innan buffén dukas fram. Smetana ger romdippen en rund och fin smak som bryts av med frisk lime och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och finhacka silverlöken. Blanda samman med smetana, gräddfil, limeskal och -juice, dill, salt, peppar och rommen (spara eventuellt lite rom och dill till dekoration). Ställ i kylen till servering.
  2. Till servering: Servera med lättsaltade chips.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är baserat på 3 dl romdipp. Chips är inte inkluderat.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 1/2 silverlök
  • 2 dl smetana
  • 1 dl gräddfil
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1/2 msk färskpressad limejuice
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk stenbitsrom eller sikrom (à ca 80 g)
Till servering
  • 1 påse lättsaltade chips
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3557 kJ / 844 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer