Romdipp med chips

Betyg 4.7 av 5.
71 personer har röstat
6
Romdipp med chips

Alla gillar chips och dipp! Denna lyxvariant med rom är perfekt att lugna hungern med innan buffén dukas fram. Smetana ger romdippen en rund och fin smak som bryts av med frisk lime och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Romdipp med chips

Ingredienser

ca 3 dl
1/2   silverlök
2 dl  smetana
1 dl  gräddfil
1 tsk  finrivet limeskal
1/2 tsk  färskpressad limejuice
1/2 dl  finhackad dill
1 krm  salt
1 krm  peppar
1   burk stenbitsrom eller sikrom (à ca 80 g)

Till servering

1   påse lättsaltade chips

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är baserat på 3 dl romdipp. Chips är inte inkluderat.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
71 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott! Kommer att göra den fler gånger.

Anders

2021-01-01

Lyxdipp

Maria

2020-12-23

Det ända minuset blir att man ibland hamnar för långt ifrån dippskålen... så gör 2! Så himla gott! Det blir högsta betyg!

Christina

2020-08-14

Näringsvärde per portion

Energi3557 KJ / 844 kCal
Fett77 g
Salt7.12 g
Kolhydrater13 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Romescosås med gräddfil
Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Majskolv med jalapeño/limesmör och krispig topping
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk potatissallad
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade chips
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sandefjordsås
Betyg 4.7 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chips med kola, choklad och salta jordnötter
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga