Romdipp med chips

42
6
Romdipp med chips

Alla gillar chips och dipp! Denna lyxvariant med rom är perfekt att lugna hungern med innan buffén dukas fram. Smetana ger romdippen en rund och fin smak som bryts av med frisk lime och dill.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Romdipp med chips

Ingredienser

ca 3 dl
1/2
silverlök
2 dl
smetana
1 dl
gräddfil
1 tsk
finrivet limeskal
1/2 msk
färskpressad limejuice
1/2 dl
finhackad dill
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1
burk stenbitsrom eller sikrom (à ca 80 g)

Till servering

1
påse lättsaltade chips

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är baserat på 3 dl romdipp. Chips är inte inkluderat.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Anders

2021-01-01

Väldigt gott! Kommer att göra den fler gånger.

Maria

2020-12-23

Lyxdipp

Christina

2020-08-14

Det ända minuset blir att man ibland hamnar för långt ifrån dippskålen... så gör 2! Så himla gott! Det blir högsta betyg!

Näringsvärde per portion

Energi 3557 KJ / 844 kCal
Fett 77 g
Salt 7.12 g
Kolhydrater 13 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept