Rödbetsgravad lax med dillolja

Betyg 4.8 av 5.
31 personer har röstat
10
Rödbetsgravad lax med dillolja

Rödbetor ger inte bara smak utan färgar också laxen vackert rödrosa. Ett effektfullt knep som ger den klassiskt gravade laxen en twist. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Rödbetsgravad lax med dillolja

Ingredienser

10-12 bufféportioner
4 msk strösocker
4 msk salt
1 1/2 msk finrivet citronskal
2 okokta rödbetor (2 rödbetor motsvarar ca 200 g)
1 kg skinn- och benfri laxfilé
citronklyftor

Dillolja

2 dl hackad dill
2 dl babyspenat
2 dl neutral rapsolja
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Använd vanligt koksalt, NaCl, utan jod vid gravning och rimning eftersom joderat salt inte bevarar de naturliga mjölksyrebakterierna som behövs för ett lyckat resultat. matz jörevik

Matz

2023-06-01

Behöver laxen ha varit fryst först? :)

Lizzie

2022-05-23

Förutom dilloljan som var bökig och jolmig, fem stjärnor. Andra ätningen tog vi majo och färsk dill. Mumma. Den gör jag om. Utan oljan.

Mona

2022-04-30

Näringsvärde per bufféportion

Energi1704 KJ / 408 kCal
Fett32 g
Salt1.19 g
Kolhydrater8 g
Protein21 g

Testa liknande recept

Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varmrökt lax med rödbetssmetana och wasabi
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetssallad med halloumitärningar
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smörstekt piggvar med kantareller och rödbetor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavringskanapé med rödbetsgravad lax
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga