Rödbetsgravad lax med dillolja

24
9
Rödbetsgravad lax med dillolja

Rödbetor ger inte bara smak utan färgar också laxen vackert rödrosa. Ett effektfullt knep som ger den klassiskt gravade laxen en twist. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Rödbetsgravad lax med dillolja

Ingredienser

10-12 bufféportioner
4 msk strösocker
4 msk salt
1 1/2 msk finrivet citronskal
2 okokta rödbetor (2 rödbetor motsvarar ca 200 g)
1 kg skinn- och benfri laxfilé
citronklyftor

Dillolja

2 dl hackad dill
2 dl babyspenat
2 dl neutral rapsolja
1/2 tsk salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Gravningstiden på laxen kan variera. Om laxbiten är lite tunnare räcker det att grava den 1 dygn. Är den lite tjockare behövs 2 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Lizzie

2022-05-23

Behöver laxen ha varit fryst först? :)

Mona

2022-04-30

Förutom dilloljan som var bökig och jolmig, fem stjärnor. Andra ätningen tog vi majo och färsk dill. Mumma. Den gör jag om. Utan oljan.

Mona

2022-04-17

Supergott. Jag som normalt inte är nåt fan av gravad lax gillade verkligen den här. Kombon rödbeta citron var verkligen oväntat perfekt. Den här kommer jag att göra om till midsommar. Och jul. Och kanske nån gång mitt emellan.

Näringsvärde per portion

Energi 1704 KJ / 408 kCal
Fett 32 g
Salt 1.19 g
Kolhydrater 8 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden