Rödbetsgravad lax med dillolja
Rödbetor ger inte bara smak utan färgar också laxen vackert rödrosa. Ett effektfullt knep som ger den klassiskt gravade laxen en twist. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
10-12 bufféportioner
4 msk strösocker
4 msk salt
1 1/2 msk finrivet citronskal
2 okokta rödbetor (2 rödbetor motsvarar ca 200 g)
1 kg skinn- och benfri laxfilé
citronklyftor
Dillolja
2 dl hackad dill
2 dl babyspenat
2 dl neutral rapsolja
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1704 KJ / 408 kCal
Fett32 g
Salt1.19 g
Kolhydrater8 g
Protein21 g
Kommentarer
Använd vanligt koksalt, NaCl, utan jod vid gravning och rimning eftersom joderat salt inte bevarar de naturliga mjölksyrebakterierna som behövs för ett lyckat resultat. matz jörevik
Matz
2023-06-01Behöver laxen ha varit fryst först? :)
Lizzie
2022-05-23Förutom dilloljan som var bökig och jolmig, fem stjärnor. Andra ätningen tog vi majo och färsk dill. Mumma. Den gör jag om. Utan oljan.
Mona
2022-04-30