Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetsgravad lax med dillolja

Rödbetor ger inte bara smak utan färgar också laxen vackert rödrosa. Ett effektfullt knep som ger den klassiskt gravade laxen en twist. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda socker, salt och citronskal i en skål.
  2. Skala rödbetorna. Riv dem grovt och blanda med sockerblandningen.
  3. Lägg laxen i en form. Gnid in sockerblandningen runt om. Lägg i kylen 1-2 dygn. Vänd laxen efter halva tiden.
  4. Dillolja: Mixa allt till en slät olja. Sila gärna genom finmaskig sil.
  5. Vid servering: Skrapa av rödbetsblandnigen från laxen. Skiva laxen tunt. Ringla över dilloljan och servera med citronklyftor.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gravningstiden på laxen kan variera. Om laxbiten är lite tunnare räcker det att grava den 1 dygn. Är den lite tjockare behövs 2 dygn.

Ingredienser

Portioner: 10-12 bufféportioner
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk salt
  • 1 1/2 msk finrivet citronskal
  • 2 rödbetor (2 rödbetor motsvarar ca 200 g)
  • 1 kg skinn- och benfri laxfilé
  • citronklyftor
Dillolja
  • 2 dl hackad dill
  • 2 dl babyspenat
  • 2 dl neutral rapsolja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1704 kJ / 408 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer