Rödbetsgravad lax med dillolja

18
3
Rödbetsgravad lax med dillolja

Rödbetor ger inte bara smak utan färgar också laxen vackert rödrosa. Ett effektfullt knep som ger den klassiskt gravade laxen en twist. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Rödbetsgravad lax med dillolja

Ingredienser

10-12 bufféportioner
4 msk
strösocker
4 msk
salt
1.5 msk
finrivet citronskal
2
rödbetor (2 rödbetor motsvarar ca 200 g)
1 kg
skinn- och benfri laxfilé
-
citronklyftor

Dillolja

2 dl
hackad dill
2 dl
babyspenat
2 dl
neutral rapsolja
0.5 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Gravningstiden på laxen kan variera. Om laxbiten är lite tunnare räcker det att grava den 1 dygn. Är den lite tjockare behövs 2 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Maria

12/17/2018

Fantastiskt god, föll samtliga i smaken!

Anne

12/15/2018

Hur länge håller sig den färdiggravade laxen?

Redaktionen ICAse

12/27/2018

Hej Anne! I kyla håller den en vecka. Hållbarheten minskar om den tas fram och står på buffébord el dyl. Hälsningar Michelle

Monica

12/10/2018

Hur länge håller sig den färdiggravade laxen?

Redaktionen ICAse

12/27/2018

Hej Monica! En vecka håller den i kylskåp. Om den inte ska stå framme och bli varm på ett buffébord såklart. Då minskar hållbarheten. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1704 KJ / 408 kCal
Fett 32 g
Salt 1.19 g
Kolhydrater 8 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept