ÖVER 60 MIN | Medel

Krämig pepparrotssill med krasse och rädisor

Med 5-minuterssill går det supersnabbt att göra egen smaksatt sill. I denna krämiga sill ger pepparrot, vitlök och dijon sting. Förbered dagen före så hinner smakerna sätta sig.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av lagen från sillen och skär i sneda bitar.
  2. Blanda crème fraiche, pepparrot, vitlök, senap, citronjuice, salt och peppar i en skål.
  3. Blanda sillen med pepparrossåsen. Ställ i kylen minst 3 timmar gärna över natten.
  4. Skiva rädisorna tunt, gärna på en mandolin, och lägg i en skål med isvatten.
  5. Garnera pepparrossillen med rädisor och klipp över krasse vid servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
  • 2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 - 3 msk finriven pepparrot
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 8 rädisor
  • 1/2 ask smörgåskrasse

Näringsvärde
Per portion

Energi 1396 kJ / 333 kCal