Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök
Filodeg som pajskal ger gott fras! I denna vegopaj samsas krämig getost, söta körsbärstomater och karamelliserad lök. Toppa med pepprig rucola och rostade pinjenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
10-12 bufféportioner
250 g bananschalottenlök
65 g rucola
10 körsbärstomater
50 g smör
rapsolja (till formen)
6 ark filodeg
3 ägg
3 dl mjölk (3%)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
200 g chèvre (getost)
1 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
2 msk rostade pinjenötter
Till servering
rucola
tomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1110 KJ / 265 kCal
Fett17 g
Salt1.02 g
Kolhydrater17 g
Protein11 g
Kommentarer
Tips på kall sås till den här. Eftersom det är chèvre så skulle jag göra en sås med honung., créme fraishe och vitlök. Vill man ha mera sting så blandar man i sambal oelek.
Åsa
2024-05-21Så himla gött! Men filodegen bränner otroligt lätt, så jag skulle rekommendera att räcka med folie i 30 minuter och sedan ta av foliet sista 10 minuterna!
Emma
2024-05-18Tips på lämplig kall sås till denna rätt, tack.
Birgitta
2021-09-24