Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
5
Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Filodeg som pajskal ger gott fras! I denna vegopaj samsas krämig getost, söta körsbärstomater och karamelliserad lök. Toppa med pepprig rucola och rostade pinjenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Ingredienser

10-12 bufféportioner
250 g bananschalottenlök
65 g rucola
10 körsbärstomater
50 g smör
rapsolja (till formen)
6 ark filodeg
3 ägg
3 dl mjölk (3%)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
200 g chèvre (getost)
1 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
2 msk rostade pinjenötter

Till servering

rucola
tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Tips på kall sås till den här. Eftersom det är chèvre så skulle jag göra en sås med honung., créme fraishe och vitlök. Vill man ha mera sting så blandar man i sambal oelek.

Åsa

2024-05-21

Så himla gött! Men filodegen bränner otroligt lätt, så jag skulle rekommendera att räcka med folie i 30 minuter och sedan ta av foliet sista 10 minuterna!

Emma

2024-05-18

Tips på lämplig kall sås till denna rätt, tack.

Birgitta

2021-09-24

Näringsvärde per bufféportion

Energi1110 KJ / 265 kCal
Fett17 g
Salt1.02 g
Kolhydrater17 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Hannas getosttarte med rostade frön
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllt bröd med getost, nötter och honung
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enklaste chèvrecremen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvrecrème
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvregratinerad sparris
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chèvre-tzatziki
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga