Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

30
2
Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Filodeg som pajskal ger gott fras! I denna vegopaj samsas krämig getost, söta körsbärstomater och karamelliserad lök. Toppa med pepprig rucola och rostade pinjenötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Ingredienser

10-12 bufféportioner
250 g
bananschalottenlök
65 g
rucola
10
körsbärstomater
50 g
smör
-
rapsolja (till formen)
6
ark filodeg
3
ägg
3 dl
mjölk (3%)
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
200 g
chèvreost (getost)
1 dl
riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
2 msk
rostade pinjenötter

Till servering

rucola
tomater

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Pajen går att förbereda dagen före. Värm i ca 10 minuter på 150°C vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Karolina

2018-08-17

Den är väldigt god, blir så vacker och kommer säkert att göra succé på kräftskivan

Elisabeth

2018-01-17

Jag lagade pajen med vanlig pajdeg och den blev mycket god och fick bra betyg hemma!

Näringsvärde per portion

Energi 1110 KJ / 265 kCal
Fett 17 g
Salt 1.02 g
Kolhydrater 17 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept