Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

31
3
Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Filodeg som pajskal ger gott fras! I denna vegopaj samsas krämig getost, söta körsbärstomater och karamelliserad lök. Toppa med pepprig rucola och rostade pinjenötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Ingredienser

10-12 bufféportioner
250 g bananschalottenlök
65 g rucola
10 körsbärstomater
50 g smör
rapsolja (till formen)
6 ark filodeg
3 ägg
3 dl mjölk (3%)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
200 g chèvre (getost)
1 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
2 msk rostade pinjenötter

Till servering

rucola
tomater

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Pajen går att förbereda dagen före. Värm i ca 10 minuter på 150°C vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Birgitta

2021-09-24

Tips på lämplig kall sås till denna rätt, tack.

Karolina

2018-08-17

Den är väldigt god, blir så vacker och kommer säkert att göra succé på kräftskivan

Elisabeth

2018-01-17

Jag lagade pajen med vanlig pajdeg och den blev mycket god och fick bra betyg hemma!

Näringsvärde per portion

Energi 1110 KJ / 265 kCal
Fett 17 g
Salt 1.02 g
Kolhydrater 17 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden