Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök
Filodeg som pajskal ger gott fras! I denna vegopaj samsas krämig getost, söta körsbärstomater och karamelliserad lök. Toppa med pepprig rucola och rostade pinjenötter.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
10-12 bufféportioner
250 g bananschalottenlök
65 g rucola
10 körsbärstomater
50 g smör
rapsolja (till formen)
6 ark filodeg
3 ägg
3 dl mjölk (3%)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
200 g chèvre (getost)
1 dl riven lagrad ost (t ex Västerbottensost)
2 msk rostade pinjenötter
Till servering
rucola
tomater
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Pajen går att förbereda dagen före. Värm i ca 10 minuter på 150°C vid servering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1110 KJ / 265 kCal
Fett17 g
Salt1.02 g
Kolhydrater17 g
Protein11 g
Kommentarer
Tips på lämplig kall sås till denna rätt, tack.
Birgitta
2021-09-24Den är väldigt god, blir så vacker och kommer säkert att göra succé på kräftskivan
Karolina
2018-08-17Jag lagade pajen med vanlig pajdeg och den blev mycket god och fick bra betyg hemma!
Elisabeth
2018-01-17