Vill du smaksätta din egen snaps? Gör rabarbersnaps – fint och gott till midsommarlunchen! Vodka får dra med socker och rabarber tills den blir vackert rosa, sötsyrlig och riktigt god.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har läst tidigare kommentarer om snapsen. Jag har gjort rabarbersnaps två år på raken nu fast efter ett annat recept på halva satsen och med lite dill i. Flera undrar hur länge snapsen håller sig. Vi har fortfarande kvar en skvätt från förra sommaren och den är jättegod och det är definitivt alkohol i snapsen. Förstår inte att folk kan säga något annat. Det är ju bara sprit i den.
Cecilia
2022-07-02Super god snaps som blivit en tradition till midsommar! Alkoholen har inte försvunnit i de satser som jag gjort i vart fall. Jag har tagit bort en tsk socker och lagt till en tsk vanilj essens.
Sara
2022-06-21Hur många gånger i sina yngre dagar har man inte käkat upp bäret i en drink i hopp om att det har dragit åt sig det mesta utav alkoholen egentligen? Dessvärre har du ätit de där svinäckliga bären helt i onödan, för man blir nämligen inte fullare av att äta dem. Frukt och bär består till så stor del av vatten, att de inte suger upp alkohol som ersättning till vattnet. Dock kan en liten mängd utav alkohol samla sig utanpå frukten, så på sätt och vis kan du hålla dig någorlunda halvfull genom att bara äta alkoholhaltiga bär.
Hans gunnar
2022-06-14