Rabarbersnaps

Betyg 4.6 av 5.
83 personer har röstat
28
Rabarbersnaps

Vill du smaksätta din egen snaps? Gör rabarbersnaps – fint och gott till midsommarlunchen! Vodka får dra med socker och rabarber tills den blir vackert rosa, sötsyrlig och riktigt god.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Rabarbersnaps

Ingredienser

ca 7 dl
600 g  rabarber
70 cl  vodka
3 tsk  strösocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
83 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Kan jag använda det överblivna rabarbern i tex i en rabarberpaj eller liknande? Mvh SE

Sophie

2024-08-04

Hej Sophie! Ja, det skulle väl gå bra men den är kanske lite smaklös eftersom all smak har lakats ut tillsammans med spriten. Men du kanske kan blanda upp den med lite färsk också? Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-04

Hej. Lade snapsen i frysen efter den var klar. Den blev helt fryst. Alkoholhalten måste ha hamnat i rabarberna som jag slängde. Då måste det vara bättre att pressa ur saft från rabarber och tillsätta juicen i vodkan. Känner mig lite lurad faktiskt.😉

Marie

2024-06-25

Kan man använda frysta rabarber?

Eva

2024-06-23

Hej Eva! Det går bra att använda frysta. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-24

Näringsvärde per portion

Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Flädersnaps
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Citronsnaps
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberdrink med citron och vanilj
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snaps på blekingska
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillsnaps
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svartvinbärssnaps
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga