Rabarbersnaps
Vill du smaksätta din egen snaps? Gör rabarbersnaps – fint och gott till midsommarlunchen! Vodka får dra med socker och rabarber tills den blir vackert rosa, sötsyrlig och riktigt god.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
ca 7 dl
600 g rabarber
70 cl vodka
3 tsk strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi199 KJ / 48 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej! Kan jag använda det överblivna rabarbern i tex i en rabarberpaj eller liknande? Mvh SE
Sophie
2024-08-04Hej Sophie! Ja, det skulle väl gå bra men den är kanske lite smaklös eftersom all smak har lakats ut tillsammans med spriten. Men du kanske kan blanda upp den med lite färsk också? Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-04Hej. Lade snapsen i frysen efter den var klar. Den blev helt fryst. Alkoholhalten måste ha hamnat i rabarberna som jag slängde. Då måste det vara bättre att pressa ur saft från rabarber och tillsätta juicen i vodkan. Känner mig lite lurad faktiskt.😉
Marie
2024-06-25Kan man använda frysta rabarber?
Eva
2024-06-23Hej Eva! Det går bra att använda frysta. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-24