Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
1
Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Brynt smör gör det mesta godare, så även matjessill. Här blandas matjessillen med färskpotatis och krispig fänkål. Vid servering ringlas det brynta smöret med gräslök över.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Ingredienser

6 bufféportioner
500 g färskpotatis
salt
1 fänkål
50 g smör
1/2 dl finskuren gräslök
1 burk matjessill (à 200 g)
klyftor av citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Jättegod vår/sommarlunch för två personer! Men ta då två sillburkar och 100 g smör.

Tage

2020-04-15

Näringsvärde per bufféportion

Energi1027 KJ / 246 kCal
Fett15 g
Salt3.35 g
Kolhydrater19 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Sillgodis
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gös med brynt matjessmör
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerat matjesknäcke
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill på fat
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga