Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

6
1
Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Brynt smör gör det mesta godare, så även matjessill. Här blandas matjessillen med färskpotatis och krispig fänkål. Vid servering ringlas det brynta smöret med gräslök över.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Ingredienser

6 bufféportioner
500 g
färskpotatis
-
salt
1
fänkål
50 g
smör
0.5 dl
finskuren gräslök
1
burk matjessill (à 200 g)
-
klyftor av citron

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Tage

4/15/2020

Jättegod vår/sommarlunch för två personer! Men ta då två sillburkar och 100 g smör.

Näringsvärde per portion

Energi 1027 KJ / 246 kCal
Fett 15 g
Salt 3.35 g
Kolhydrater 19 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept