Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör
Brynt smör gör det mesta godare, så även matjessill. Här blandas matjessillen med färskpotatis och krispig fänkål. Vid servering ringlas det brynta smöret med gräslök över.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
6 bufféportioner
500 g färskpotatis
salt
1 fänkål
50 g smör
1/2 dl finskuren gräslök
1 burk matjessill (à 200 g)
klyftor av citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi1027 KJ / 246 kCal
Fett15 g
Salt3.35 g
Kolhydrater19 g
Protein8 g
Kommentar
Jättegod vår/sommarlunch för två personer! Men ta då två sillburkar och 100 g smör.
Tage
2020-04-15