UNDER 45 MIN | Medel

Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

Brynt smör gör det mesta godare, så även matjessill. Här blandas matjessillen med färskpotatis och krispig fänkål. Vid servering ringlas det brynta smöret med gräslök över.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt svalna.
  2. Skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke med isvatten.
  3. Bryn smöret och tillsätt hälften av gräslöken.
  4. Häll av sillen. Lyft upp fänkålen och låt rinna av på papper.
  5. Lägg den kokta potatisen på ett fat. Mosa potatisarna lätt med en gaffel. Fördela sill och fänkål över.
  6. Skeda det brynta gräslökssmöret över och strö över resterande gräslök vid servering. Servera med citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6 bufféportioner
  • 500 g färskpotatis
  • salt
  • 1 fänkål
  • 50 g smör
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 1 burk matjessill (à 200 g)
  • klyftor av citron

Näringsvärde
Per portion

Energi 1027 kJ / 246 kCal