Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör
Låt parmesan- och timjansmör smälta över de lätt kokta primörerna. Lägg upp på ett vackert fat och toppa med krasse, sockerärter och rädisor. Ett måste till sommarbuffén eller midsommarbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
8-10 bufféportioner
Parmesan- och timjansmör
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl finhackad timjan
1 dl riven parmesan
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Primörer
500 g färskpotatis
1 knippe morötter (1 knippe motsvarar 400 g)
1 knippe lök (1 knippe motsvarar 300 g)
1 knippe rädisor (1 knippe motsvarar 200 g)
150 g sockerärtor
flingsalt
smörgåskrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi857 KJ / 204 kCal
Fett12 g
Salt1.5 g
Kolhydrater18 g
Protein4 g
Kommentar
Om man vill göra om detta receptet till vanliga portioner. Alltså inte servera på buffébord utan bara till lite grillat kött. Till hur många räcker då detta receptet? Mvh Eva
Eva
2024-06-18Hej Eva! Jag skulle säga att det är lagom till 6 personer om du serverar med en sallad, kött och sås. Hoppas det smakar. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-19