Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

10
0
Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

Låt parmesan- och timjansmör smälta över de lätt kokta primörerna. Lägg upp på ett vackert fat och toppa med krasse, sockerärter och rädisor. Ett måste till sommarbuffén eller midsommarbordet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

Ingredienser

8-10 bufféportioner

Parmesan- och timjansmör

100 g
rumsvarmt smör
1/2 dl
finhackad timjan
1 dl
riven parmesanost
1/2
pressad vitlöksklyfta
1/2 msk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
1 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Primörer

500 g
färskpotatis
1
knippe morötter (1 knippe motsvarar 400 g)
1
knippe lök (1 knippe motsvarar 300 g)
1
knippe rädisor (1 knippe motsvarar 200 g)
150 g
sockerärtor
-
flingsalt
-
smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 857 KJ / 204 kCal
Fett 12 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 18 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept