Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

10
0
Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

Låt parmesan- och timjansmör smälta över de lätt kokta primörerna. Lägg upp på ett vackert fat och toppa med krasse, sockerärter och rädisor. Ett måste till sommarbuffén eller midsommarbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

Ingredienser

8-10 bufféportioner

Parmesan- och timjansmör

100 g rumsvarmt smör
1/2 dl finhackad timjan
1 dl riven parmesan
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Primörer

500 g färskpotatis
1 knippe morötter (1 knippe motsvarar 400 g)
1 knippe lök (1 knippe motsvarar 300 g)
1 knippe rädisor (1 knippe motsvarar 200 g)
150 g sockerärtor
flingsalt
smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 857 KJ / 204 kCal
Fett 12 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 18 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden