Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
0
Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

Låt parmesan- och timjansmör smälta över de lätt kokta primörerna. Lägg upp på ett vackert fat och toppa med krasse, sockerärter och rädisor. Ett måste till sommarbuffén eller midsommarbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

Ingredienser

8-10 bufféportioner

Parmesan- och timjansmör

100 g  rumsvarmt smör
1/2 dl  finhackad timjan
1 dl  riven parmesan
1/2   pressad vitlöksklyfta
1/2 msk  finrivet citronskal
1 msk  färskpressad citronjuice
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

Primörer

500 g  färskpotatis
1   knippe morötter (1 knippe motsvarar 400 g)
1   knippe lök (1 knippe motsvarar 300 g)
1   knippe rädisor (1 knippe motsvarar 200 g)
150 g  sockerärtor
flingsalt
smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi857 KJ / 204 kCal
Fett12 g
Salt1.5 g
Kolhydrater18 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Ägg- och räksmör
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sojamarinerad lax med avokado och rädisor
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färskpotatis med brynt smör och löjrom
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färskpotatissallad med korianderdressing
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Färskpotatis och sparris med smörsås
Betyg 5 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad caesarsallad med lax och rädisor
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga