Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör
Låt parmesan- och timjansmör smälta över de lätt kokta primörerna. Lägg upp på ett vackert fat och toppa med krasse, sockerärter och rädisor. Ett måste till sommarbuffén eller midsommarbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
Ingredienser
8-10 bufféportioner
Parmesan- och timjansmör
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl finhackad timjan
1 dl riven parmesan
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Primörer
500 g färskpotatis
1 knippe morötter (1 knippe motsvarar 400 g)
1 knippe lök (1 knippe motsvarar 300 g)
1 knippe rädisor (1 knippe motsvarar 200 g)
150 g sockerärtor
flingsalt
smörgåskrasse
För alla
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi857 KJ / 204 kCal
Fett12 g
Salt1.5 g
Kolhydrater18 g
Protein4 g
Kommentarer