Mjukkokta ägg med sardellmajonnäs och blandade örter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mjukkokta ägg med sardellmajonnäs och blandade örter

Salt och krämig sardellmajonnäs piffar till de klassiska ägghalvorna. Svarta sesamfrön ger god crunch och snygg färgkontrast. Toppa med gräslök, persilja och krasse.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mjukkoka äggen. Spola i kallt vatten. Skala och halvera äggen.
  2. Blanda majonnäs, sardellkräm, citronjuice och peppar.
  3. Fördela majonnäsen på ägghalvorna. Toppa med örter och sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

För perfekta mjukkokta ägg kolla här.

Ingredienser

Portioner: 10 bufféportioner
  • 5 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sardellcrème
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1/2 ask smörgåskrasse
  • 1 krm svartpeppar
  • svarta sesamfrön (till garnering)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 522 kJ / 125 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept