Mjukkokta ägg med sardellmajonnäs och blandade örter

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Mjukkokta ägg med sardellmajonnäs och blandade örter

Salt och krämig sardellmajonnäs piffar till de klassiska ägghalvorna. Svarta sesamfrön ger god crunch och snygg färgkontrast. Toppa med gräslök, persilja och krasse.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Mjukkokta ägg med sardellmajonnäs och blandade örter

Ingredienser

10 bufféportioner
5   ägg
1 dl  majonnäs
1 msk  sardellcrème
1 tsk  färskpressad citronjuice
2 msk  finskuren gräslök
2 msk  finhackad persilja
1/2   ask smörgåskrasse
1 krm  svartpeppar
svarta sesamfrön (till garnering)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

För perfekta mjukkokta ägg kolla här.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi522 KJ / 125 kCal
Fett12 g
Salt0.51 g
Kolhydrater1 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Caesarägg med räkor
Betyg 2.8 av 5.
99 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med sardellkräm
Betyg 2.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalva med picklad blomkål och dillmajonnäs
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Deviled eggs med sardeller och räkor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs
Betyg 3 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga