Mjukkokta ägg med sardellmajonnäs och blandade örter

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Mjukkokta ägg med sardellmajonnäs och blandade örter

Salt och krämig sardellmajonnäs piffar till de klassiska ägghalvorna. Svarta sesamfrön ger god crunch och snygg färgkontrast. Toppa med gräslök, persilja och krasse.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Mjukkokta ägg med sardellmajonnäs och blandade örter

Ingredienser

10 bufféportioner
5   ägg
1 dl  majonnäs
1 msk  sardellcrème
1 tsk  färskpressad citronjuice
2 msk  finskuren gräslök
2 msk  finhackad persilja
1/2   ask smörgåskrasse
1 krm  svartpeppar
svarta sesamfrön (till garnering)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

För perfekta mjukkokta ägg kolla här.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi522 KJ / 125 kCal
Fett12 g
Salt0.51 g
Kolhydrater1 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Caesarägg med räkor
Betyg 2.8 av 5.
99 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ostbollar med cheddar
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chaffles - Ost- och äggvåfflor
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Buffelmozzarella med tomat och brynt smör
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga