Plocka fram toastjärnet eller stek mackan i stekpanna – det är hög tid att laga varma mackor och matiga toasts, perfekt som mättande mellis eller enkel lunch eller middag. Inspireras av 6 supersmarriga recept på toast!

Tips: Här hittar du alla våra recept på mackor – varma som kalla!

 • Kimchi grilled cheese

  Kimchi grilled cheese

  Låt kimchi, alltså fermenterad kål, ta plats i din toast! Här gör vi en supersmarrig grilled cheese macka med cheddarost och kimchi mellan två skivor surdegsbröd – syrligt, salt och hett. Färdig kimchi hittar du i hyllan för världens mat.

  - Kimchi grilled cheese

  Spara

 • Toast med kronärtskocka och fetaost

  Toast med kronärtskocka och fetaost

  En toast med tre sorters ost, kan det blir bättre? Denna grillade macka har en fyllning av fetaost, färskost, mozzarella och kronärtskocka. Servera toasten med en sallad eller soppa så har du en fantastisk lunch eller enkel middag klar!

  - Toast med kronärtskocka och fetaost

  Spara

 • Grillad avokadotoast

  Grillad avokadotoast

  Fyll skivor av ett gott surdegsbröd med tre goda gröna; avokado, bladspenat och pesto. Toppa med en vällagrad cheddarost och stek eller grilla i en mackgrill till perfektion. Härliga smaker utlovas – denna grillade avokadotoast är klockren på brunchen!

  - Grillad avokadotoast

  Spara

 • Grillad macka med chunky hummus, grönkål och fetaost

  Grillad macka med chunky hummus, grönkål och fetaost

  Det mesta blir gott mellan två brödskivor. Här fyller vi skivat surdegsbröd med en grovmixad kikärtsröra, bitar av grönkål och salt fetaost som gör det till en riktigt smarrig treenighet. En grymt god macka som passar morgon, middag och kväll.

  - Grillad macka med chunky hummus, grönkål och fetaost

  Spara

 • Portabello grilled cheese

  Portabello grilled cheese

  Grilled cheese är helt enkelt en varm macka med smält ost, som kan tillagas i stekpanna eller toastjärn. Här fyller vi den med färskost, smakrik gruyère samt stekt portabellosvamp och lök. Servera ostmackan nygrillad så är den som allra godast!

  - Portabello grilled cheese

  Spara

 • Croque Madame

  Croque Madame

  Croque Madame är en variant på Croque Monsieur där ett stekt ägg läggs på toppen av den grillade mackan. Vårt recept på Croque Madame är ett klassiskt sådant som görs med béchamelsås. Den grillade smörgåsen får smak av två sorters ost, rökt skinka och dijonsenap.

  - Croque Madame

  Spara